«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τα χτυπήματα με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε

0
263

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τα χτυπήματα με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε

Τέσσερα εντυπωσιακά χτυπήματα εναντίον πρεσβειών και των γραφείων του ΠΑΣΟΚ έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση, που προετοίμαζε και νέα επίθεση

Η βαλλιστική εξέταση που βγήκε με διαδικασίες – εξπρές λίγη ώρα μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και τον εντοπισμό της γιάφκας της οδού 17ης Νοεμβρη, στο Χολαργό έδειξε την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Μια ομάδα που στα πέντε χρόνια δράσης της έχει πραγματοποιήσει τέσσερα  εντυπωσιακά χτυπήματα χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ και χειροβομβίδες εναντίον δύο πρεσβειών, των γραφείων του ΠΑΣΟΚ με δύο αστυνομικούς τραυματίες, ενώ μετά τη σύλληψη των μελών της, οι πληροφορίες λένε ότι θα επανερχόταν στο προσκήνιο μέσα στις επόμενες ημέρες με αιματηρό χτύπημα.

Όλα τα χτυπήματα

Το πρώτο χτύπημα της Ε.Α σημειώθηκε την 25η Μαΐου 2014. Ήταν παραμονή ευρωεκλογών όταν γάζωσαν με καλάζνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Δύο μήνες αργότερα στις 3 Ιουλίου, με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ανέλαβαν την ευθύνη ενώ οι συντάκτες της προκήρυξης ζητούσαν “να αποσυρθεί ο νέος νόμος για τις φυλακές, να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός [νόμος], να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών”.

Τον Αύγουστο του 2016 και ειδικότερα το βράδυ της 31ης  σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με παρόμοιο όπλο, αυτή τη φορά εναντίον στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου..

Τρεις μήνες αργότερα και μια εβδομάδα πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, στις 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποίησαν επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός. Στις 14 Νοεμβρίου, η ΕΑ δημοσίευσε στο διαδίκτυο μακροσκελή ανάληψη ευθύνης για τις δύο πρόσφατες επιθέσεις. Όπως αναφέρουν, σκοπός τους είναι η “συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος”, ενώ κατηγορούν το γαλλικό, το μεξικανικό και το ελληνικό κράτος για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες, στα κοινωνικά κινήματα, στο φυσικό περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες. Δηλώνουν πως φρόντισαν να μην βάλουν σε κίνδυνο διερχόμενους πολίτες, και σημειώνουν πως η επίθεση στη μεξικανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20η επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ.

Τελευταία επίθεση της οργάνωσης και τρίτη κατά σειρά με τη χρήση Καλάσνικοφ πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017 εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. . Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις της Ε.Α.

Η ταυτοποίηση και το καλάζνικοφ- σφραγίδα

Η βαλλιστική εξέταση των καλάζνικοφ που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη γιάφκα του Χολαργού εκτός από την ταυτοποίηση του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό όπου αποτέλεσε κομβικό σημείο στις έρευνες της ΔΑΕΕΒ, έδειξε και το όπλο – σφραγίδα της οργάνωσης που έχει χρησιμοποιηθεί στις εξής ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας:
1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα
2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Εισαγγελέας: Βαρύτατες κατηγορίες κατά των τρομοκρατών – Έβριζαν κατά τη μεταγωγή

trm2-0

Δείτε το βίντεο με τις ύβρεις των τρομοκρατών – Θα απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή – Η βαλλιστική στα καλάσνικοφ ταυτοποίησε την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» – Οι γιάφκες σε Χολαργό και Κυψέλη

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, βρίζοντας όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Ο ένας μάλιστα προσπαθεί να κλωτσήσει τις κάμερες:

 

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

– των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

– της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

– της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όπως βλέπουμε και στο βίντεο πιο πάνω.

Οι συλλήψεις

Μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο  και το λάθος που έκαναν οι τρομοκράτες εκεί, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στις σημερινές συλλήψεις. Οι τρομοκράτες ήταν από καιρό υπό παρακολούθηση.  Αναλυτικά έχει συλληφθεί ένας 41χρονος, ένας 45χρονος που στο σπίτι του στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και μία 39χρονη που φέρεται να σχετίζεται με τον άλλο τρομοκράτη που ακόμα αναζητείται και είναι 46 ετών.

Οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43).

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η ένοπλη ληστεία στον ΟΠΑΠ που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τον περασμένο μήνα, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Το σπίτι στον Χολαργό

hit2
hit3

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την επιχείρηση στη γιάφκα στην Κυψέλη

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Έπιασαν τρομοκράτες με καλάσνικοφ, εκρηκτικά και χειροβομβίδες

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής  στην Αττική  – Η βαλλιστική στα καλάσνικοφ έδειξε την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» – Είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού- Εχουν γίνει 15 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις – Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και είχε συλληφθεί μαζί με τους Μαζιώτη και Ρούπα

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική. Τα δύο βασικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για δυο άντρες ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλλική Πρεβεία, έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη σε κλούβα των ΜΑΤ, στην πρεσβεία του Μεξικού, και το 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, που συνολικά από τις επιθέσεις αυτές είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί από τις σφαίρες.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν οτι η οργάνωση ετοίμαζε επιθέσεις σε ολη τη χώρα, καθώς διέθετε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Από τους δυο συλληφθέντες ο 41χρονος, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 39χρονης γυναίκας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ομως ηταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν τα όπλα στο Χολαργό.

Αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος είναι κι αυτός σκληρός αναρχικός, που δεν έχει συλληφθεί και αυτός είναι ένα από τα δυνατά πρόσωπα στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Η αρχή του τέλους για την οργάνωση ήταν μια ληστεία που διέπραξαν στις 21 Οκτωβρίου σε καταστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό. Τότε, το όπλο του 46χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 41χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες λήστεψαν το κατάστημα του ΟΠΑΠ γιατί γνώριζαν ότι η επιχείρηση είχε κέρδη.

Συγκεκριμένα, απέσπασαν 2.000 ευρώ και κατά τη διαφυγή τους, τραυματίστηκε στο πόδι ο 41χρονος συλληφθείς.

Η αστυνομία, εν συνεχεία, ξεκίνησε την εξέταση ιατρών και νοσοκόμων, στους οποίους προσέφυγαν εκείνη την ημέρα οι δυο τους. Μάλιστα εγείρονται ερωτήματα, για το πώς κανείς δεν ενημέρωσε τις Αρχές για το περιστατικό, καθώς το τραύμα προερχόταν από σφαίρα, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει και τι άκρες είχαν οι συλληφθέντες στο χώρο της περίθαλψης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα καλάσνικοφ είχε στην κατοχή του ο 41χρονος συλληφθείς σε κατάληψη, όμως υπό το φόβο ερευνών από την αστυνομία, ο ίδιος μετέφερε τα όπλα στη γιάφκα του Χολαργού.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο  άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε (15) άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Ταυτοποιήθηκαν από τη βαλλιστική τα καλάσνικοφ

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Φωτογραφίες: Αυτή είναι η γιάφκα με τα καλάσνικοφ στο Χολαργό

giafka_ar

Το σπίτι ανήκε στον έναν εκ των τριών συλληφθέντων – Είχε χρησιμοποιηθεί και σαν ορμητήριο για ληστεία σε γειτονικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε χρησιμοποιηθεί ένα από τα όπλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική. Τα όπλα κατασχέθηκαν από διαμέρισμα στον Χολαργό, επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 57 στον έκτο όροφο, το οποίο μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο.

Στο διαμέρισμα φαίνεται να κατοικούσε κυρίως ο 45χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί μαζί με έναν 41χρονο και τη σύντροφό τους, μια 39χρονη γυναίκα.
Μάλιστα, ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, όμως ηταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο τα όπλα στο Χολαργό.
Αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος είναι κι αυτός σκληρός αναρχικός, που δεν έχει συλληφθεί και αυτός είναι ένα από τα δυνατά πρόσωπα στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Η αρχή του τέλους για την οργάνωση ήταν μια ληστεία που διέπραξαν στις 21 Οκτωβρίου σε καταστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό. Τότε, το όπλο του 46χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 41χρονο.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο κατάστημα γιατί ήταν κοντά στο διαμέρισμα του 45χρονου συλληφθέντα, εκεί όπου βρέθηκαν τα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δράστες λήστεψαν το κατάστημα του ΟΠΑΠ γιατί γνώριζαν ότι η επιχείρηση είχε κέρδη.

Συγκεκριμένα, απέσπασαν 2.000 ευρώ και κατά τη διαφυγή τους, τραυματίστηκε στο πόδι ο 41χρονος συλληφθείς.

Η αστυνομία, εν συνεχεία, ξεκίνησε την εξέταση ιατρών και νοσοκόμων, στους οποίους προσέφυγαν εκείνη την ημέρα οι δυο τους. Μάλιστα εγείρονται ερωτήματα, για το πώς κανείς δεν ενημέρωσε τις Αρχές για το περιστατικό, καθώς το τραύμα προερχόταν από σφαίρα, ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει και τι άκρες είχαν οι συλληφθέντες στο χώρο της περίθαλψης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα καλάσνικοφ είχε στην κατοχή του ο 41χρονος συλληφθείς σε κατάληψη, όμως υπό το φόβο ερευνών από την αστυνομία, ο ίδιος μετέφερε τα όπλα στη γιάφκα του Χολαργού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ