Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ πέταξε με τις ευχές όλων για Βοστόνη

0
731

Με τις ευχές όλων να επιστρέψει στην Ελλάδα νικητής αναχώρησε χθες για το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστόνη των ΗΠΑ ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει!

Το 19 μηνών αγγελούδι, το οποίο πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις από την ομάδα του Boston Children’s Hospital με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Ελληνα παιδονευρολόγο Βασίλη Δάρρα, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία. Αν όλα πάνε καλά, υπολογίζεται με βάση τη νοσηλεία ανάλογων περιστατικών ότι ο μικρούλης θα παραμείνει στη Βοστόνη δύο με τρεις μήνες.

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους, οι γονείς του Παναγιώτη Ραφαήλ έκαναν μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook, με την οποία εξέφρασαν τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους προς τον απλό κόσμο που βοήθησε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειαζόταν για να έχει το παιδί τους μια ευκαιρία στη ζωή! «Η μεγάλη μέρα έφτασε! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Δεν ξέρουμε πώς να σας ευχαριστήσουμε! Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία κοιτάμε μπροστά! Ευχαριστούμε πολύ

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» έγραψαν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους και τη συνόδευσαν με μια φωτογραφία στην οποία εικονίζονται οι αποσκευές τους.

Η έκκληση βοήθειας της οικογένειας είχε προκαλέσει ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης, καθώς χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έσπευσαν να δώσουν από το υστέρημά τους για να καταφέρει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ να κάνει το πολυπόθητο ταξίδι. Ενδεικτικό της αγάπης του κόσμου είναι ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 3.681.100,15 ευρώ!

Μαρία Μεϊμάρη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ