Οι Στρατηγοί «όπλισαν» & προειδοποιούν – Κ. Ζιαζιάς: «Μας πάνε σε συνεκμετάλλευση, δεν αντέχουμε άλλες “Πρέσπες”»

13
1420

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς σε κείμενό του στο FB, όπου αναφέρεται στην εθνική πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι περί… συνεκμετάλλευσης.

Πρόκειται για την αποκάλυψη Πενταπόσταγμα που είχε προκαλέσει σάλο, με τον αναπληρωτή ΣΕΑ, να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα  μετά από λίγες ώρες στο FB και στην ουσία να θολώνει περισσότερο την κατάσταση.

Οι Στρατηγοί πρέπει να βγουν μπροστά και να στείλουν ηχηρά μηνύματα, όπως έκανε πριν λίγες ημέρες και ο Φ. Φράγκος.

Aναλυτικά όσα έγραψε ο Ζιαζιάς:

«Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που δεν εξυπηρετεί βέβαια τα εθνικά μας συμφέροντα , παρά μόνο τα συμφέροντα του «ξένου παράγοντα», φαίνεται ότι έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια, να προετοιμάζεται, με τον εθνικό εθισμό, το έδαφος, για να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, όπου η Χώρα μας έχει μόνο να χάσει, διότι δεν διεκδικεί τίποτε, ενώ η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα.

Οι λέξεις «συνεκμετάλλευση», «συνδιαχείριση», ακούγονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα , από ανθρώπους που διαχειρίζονται τις τύχες της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας .

Στα Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996, η Ελλάδα έθεσε σε μόνιμη αμφισβήτηση το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να θεωρεί ότι το μόνο εκκρεμές θέμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Στη Μαδρίτη, το 1997, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ,η Ελλάδα υπέγραψε μια Συμφωνία , η οποία αναγνωρίζει «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποδέχεται κάτι παρόμοιο. Γεγονός ονειδιστικό και μοιραίο. Αλλά δεν ήταν το τελευταίο.

Στο Ελσινκι Το 1999, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η Ελλάδα υπογράφει κείμενο σύμφωνα στο οποίο γίνεται λόγος για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας! Έτσι, ωμά και αστόχαστα, επικυρώνει για δεύτερη φορά τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο .

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κύριος Κοτζιάς , στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών , δηλώνει ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες ,αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου .

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κύριος Κατρούγκαλος ,σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του ,τονίζει τα δικαιώματα που προκύπτουν από την εκτεταμένη ακτογραμμή της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο νυν Υπουργός Εξωτερικών κύριος Δένδιας, στην Νέα Υόρκη πρόσφατα, ψέλλισε κάτι περί συνεργασίας της Ελλάδος με την Τουρκία στον τουρισμό και την ενέργεια στο Αιγαίο.

Φαίνεται η νέα κυβέρνηση δια στόματος Δένδια αποφεύγει, να αναφέρεται στον φορτισμένο όρο “συνεκμετάλλευση”, προτιμώντας λιγότερο σαφείς όρους, όπως “συνδιαχείριση ” και “συνέργειες”.

Επίσης ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έφτασε , σε συνέντευξη του, στο σημείο να διατυπώνει ευθέως πρόταση συγκυριαρχίας ουσιαστικά του Αιγαίου με τους Τούρκους μέσω της μοιρασιάς των υδρογονανθράκων σε ποσοστό 50-50! Η «πρόταση»» αυτή του Βαρουφάκη, που ακόμη και οι ίδιοι Τούρκοι δεν έχουν θέσει επίσημα, ζητάει ουσιαστικά από την Ελλάδα να παραιτηθεί των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο.

Και τελευταία, ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, κύριος Θάνος Ντόκος, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προέβει σε άκρως περίεργες δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός» να στραφούν οι δύο χώρες από τις διμερείς διαφορές στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και να υιοθετήσουν μια θετική ατζέντα.

Μάλιστα σε σημείο της συνέντευξής του δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό δικαστήριο».

Τέλος εδώ και χρόνια , οι σύμμαχοι μας και κυρίως οι Αμερικανοί, ρίχνουν την ιδέα της «συνεκμετάλλευσης», μια ιδέα που απ’ ό,τι φαίνεται προωθεί τώρα η Άγκυρα και στην Κύπρο με την πρόταση δημιουργίας μια κοινής επιτροπής (ελληνοκυπριακής / τουρκοκυπριακής) για τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων, έστω και χωρίς λύση του Κυπριακού.

Είναι δεδομένο ότι στις διεθνείς σχέσεις, οι δηλώσεις αυτές από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ενισχύουν την τουρκική επιχειρηματολογία, αδυνατίζοντας την διαχρονική εθνική θέση στα ελληνοτουρκικά, και δημιουργούν μεγαλύτερες διεκδικήσεις από την Τουρκία.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν υφίσταται Εθνική Στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα, δεν έχουν τεθεί σταθεροί και ρεαλιστική Εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί, δεν υπάρχει εμμονή στον σκοπό, αλλά ούτε έχει καθοριστεί το σχέδιο «κατάληψης» αυτών των Αντικειμενικών Σκοπών. Δεν υφίσταται εθνική ΟΜΟΨΥΧΙΑ.

Για την Ελλάδα η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά, διαχρονικά, είναι η οριοθέτηση της Υφαλοκρυπιδος και αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν άπαντες και να μην προβαίνουν σε δράσεις και δηλώσεις, που δημιουργούν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της Χώρας, δεσμεύουν την Χώρα και δίδουν λόγο στην Τουρκία……για να δικαιολογεί τις παράνομες διεκδικήσεις της σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Το διακύβευμα της διαφορετικής Εξωτερικής Πολιτικής, μιας Πατριωτικής Εθνικής Πολιτικής, που διακηρύχθηκε από τους νυν κυβερνώντες, στις προηγούμενες εκλογές, φαίνεται ότι πνίγηκε στα ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ νερά του Αιγαίου, στις φοβίες ρεαλιστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος και κυρίως λόγω του «ραγιαδισμού» και της ηττοπάθειας, που έχουν διαποτισθεί οι ιθύνοντες της Χώρας τις τελευταίες δεκαετίες .

Είναι δεδομένο ότι τα ελληνοτουρκικά θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, εκτός αν πείσουμε την τουρκική ηγεσία, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της. Αυτό δεν φτάνει μόνο να το λέμε.

Πρέπει να συμφωνήσουν οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις σε ένα πλαίσιο στρατηγικής και δράσεων, χωρίς ανόητους ιδεαλισμούς και φανατισμούς. Αυτή την κρίσιμη περίοδο απαιτείται να έχουμε ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, στην αντιμετώπιση της προκλητικότητας των Τούρκων, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα ενεργειακά στην περιοχή.

Μια Στρατηγική που πρέπει να στηρίζεται, στην Διπλωματία, στις Συμμαχίες ( όχι μόνο στις τριμερείς ) και κυρίως στην Δύναμη της αποτροπής. Μια αποτροπή που πρέπει να στηρίζεται στην αξιοπιστία και να είναι περισσότερο εμφανής και δυναμική. Η Ειρήνη είναι σήμερα κάτι το αυτονόητο, ενώ ο πόλεμος είναι πλέον αδιανόητος. Βέβαια «αδιανοητος» δεν σημαίνει «αδύνατο να συμβεί».

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ «ΠΡΕΣΠΕΣ»……. »

204
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όχι απλα συνεκμετάλλευση και συνδιαχειριση συντροφοι,
  αλλά και παραχώρηση νησιών (και η Κως).
  Τώρα ξυπνήσατε?????
  Ο σύντροφός ο Σημητης και ο σύντροφός ο Πάγκαλος έχουν υπογράψει τη συμφωνία με τους Τούρκους αμέσως μετα την κρίση των Ιμιων.
  Για όποιον δεν κατάλαβε ακόμα: πάμε ολοταχώς για νέο 1922

  • Οι σημερινοί Στρατηγοί «οπλίζουν» μόνο στο φέις και αφού πάρουν σύνταξη. Στη θητεία τους προέχει το γλείψιμο και οι εξυπηρετήσεις για την καριέρα. Είναι συνένοχοι των πολιτικών που υποχωρούν.

 2. Μάλλον επιθυμείς νέα Χούντα αυτή τη φορά με στρατηγούς για να ξεπουλήσουν όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Κύπρο. Μάλλον ξέχασες ότι έχουμε δημοκρατία και μία εκλεγμένη Κυβέρνηση

  • Είσαι εντελώς ανιστόρητος η χούντα είχε παραιτηθεί για να γίνουν εκλογές τότε που εισέβαλαν στην Κύπρο .. την Ελλάδα την ξεπούλησαν όλες οι προηγούμενες εκλεγμένες κυβερνήσεις με το κερασάκι τους ομοϊδεάτες σου τους άπλυτους αριστερούς με την συμφωνία των Πρεσπών .. Κάνατε την χώρα Μπάτε σκύλοι αλλεστε καταργήσατε τις προσευχές την θρησκεία πάτε να βγάλετε φασιστικές τις παρελάσεις που τιμούν τους νεκρούς που σας έδωσαν το δικαίωμα να αραδιάζετε τις μαρξιστιές σας μπούρδες, αλλάξατε τα βιβλία της ιστορίας αποκαλείτε φασίστες οποίους αγαπούν την χώρα τους σπέρνετε τόση διχόνοια.. μακάρι να πέσετε στα χέρια ενός Ερντογάν να σας περιποιηθεί δεόντως είστε τρανό παράδειγμα του » η πολύ ελευθερία βλάπτει»

   • Οι χουνταίοι πρώτα απέσυραν την ελληνική Μεραρχία. Και μετά ανέτρεψαν τον Μακάριο με πραξικόπημα (Σαμψών, γελοίος ηγέτης), δίνοντας την πάσα πού ήθελαν οι Τούρκοι. Κι όταν άρχισε η τούρκικη εισβολή έγιναν κουφοί (στις εκκλήσεις για ενίσχυση) και το ΄βαλαν στα πόδια. Οι κυβερνήσεις της δημοκρατίας φταίνε μόνο γιατί δεν δημοσιοποίησαν τα άπλυτα του φακέλου Κύπρου να μάθει ο λαός για τον προδότη Δημήτρη Ιωαννίδη, το ρόλο του Λαμπράκη των Νέων και των Αμερικανών!

    • Η δικτατορική κυβέρνηση Παπαδόπουλου….13 Δεκεμβρίου 1967 έως 8 Οκτωβρίου 1973… Ποτέ έγινε η εισβολή? 20 Ιουλίου του 74 εκτός αν τα βιβλία της αριστεράς λένε αλλά … Για την εισβολή δεν μπορείς να ρίξεις τόσο φτεξιμο στη Ελλάδα όσο στον Μακάριο που τα μαγείρεψε και τα έκανε σαν τη μούρη του Έσεις από την άλλη οι αριστεροί που κακώς υπάρχετε στον χάρτη μόνο κακό κάνετε αν διαβάσεις ιστορία … Με τελευταίο την παράδοση της Μακεδονίας με τα χέρια κάτω γι’αυτό μην μιλάς και άλλαξε μυαλά γιατί ο Τούρκος έρχεται και σε βλέπω πάλι ρουφιάνο του για να σώσεις το τομάρι σου όπως πολύ καλά ξέρεις να κάνεις σαν καλός αριστερός

 3. περιοδικά για στρατόκαυλους (που έχουν έσοδα από ομίλους εμπόρων πολεμικού εξοπλισμού) είναι εκκωφαντική. Γιαυτό τρόμαξεο Ερντογάν!

 4. στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Στη Θράκη έκανε πολιτική με τα λεφτά του στρατού!

 5. Χάρισε στους Δημοσιογράφους το λεγόμενο Αγγελιόσημο, που κανείς τους δεν θυμάται…
  – Έφτιαξε μεγάλα κτίρια που θα ζήσουν μέχρι το 2500!– Έφτιαξε Νοσοκομεία…– Μεγάλους δρόμους…– Έδωσε στο 80% των υπαλλήλων δάνεια…– Πήρε για το Στρατό αεροπλάνα και υποβρύχια…– Δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια ούτε μία φωτιά…– Έδωσε χρήματα σε Βιομηχάνους, Βιοτέχνες, δάνεια…– Χάρισε τα Αγροτικά χρέη…– Όπου κι αν πήγαινε ξεσηκωνόταν ο Τόπος!– Στο Πολυτεχνείο δεν κρέμασε, απλώς τον «κρέμασαν» όσοι ήθελαν να τον ρίξουν…– Και όταν ήλθαν οι Καλοί και τον έπιασαν, ενώ του έγινε πρόταση να φύγει, αυτός, με την ξεροκεφαλιά που τον έδερνε, προτίμησε να μείνει 25 χρόνια φυλακή…– Δεν υπέγραφε για να βγεί από την φυλακή, παρά τις ποικίλες υποσχέσεις…– Και ένα πρωινό, όταν πέθανε, του βρήκαν μόνο τα παράσημα και κάποιες στρατιωτικές στολές. Σκέτος μπατίρης, φτωχός παιδάκια μου… Φτωχός, ενώ θα έπρεπε να ήταν εκατομμυριούχος… Έτσι το συνηθίζουν, τα στερνά χρόνια, όσοι ανακατεύονται με τα πράγματα του Τόπου!

 6. Τον Οκτώβριο του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Ο Κίσσινγκερ αποφασίζει την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως», έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα του (διόλου) «ηρωϊκού» Πολυτεχνείου. Η συνταγή της φοιτητικής εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν την καταστροφή και το χάος.Την συνέχεια, την γνωρίζετε όλοι. Όπως, επίσης, γνωρίζετε και το ότι ο δήθεν «αμερικανοκίνητος» Γ. Παπαδόπουλος, απέθανε εις τας φυλακάς της –πέραν πάσης αμφιβολίας- αμερικανοκρατουμένης «δημοκρατίας» της μεταπολιτεύσεως…

 7. ΕΠΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΩ.ΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 8. ένα αναμφισβήτητο ντοκουμέντο που αφήνει άλλη μια μαύρη «τρύπα» στη γραφή της ιστορίας. Σύμφωνα με αναντίρρητη αφήγηση, λίγες μέρες πριν αποβιώσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, τον φυλούσε ακόμη αστυνομική δύναμη και έγινε το γνωστό επεισόδιο με τον φίλο του(και συνεργάτη του) Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον αξιωματικό, επεισόδιο που έγραψε και ο τύπος. Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η ληστοΔημοκρατία και οι βρωμεροί εκπρόσωποι της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.