Ανδρέας Μικρούτσικος: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάστασή του – Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

0
504

Νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου διασωληνωμένος, υπό καταστολή και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη Μονάδα Εμφραγμάτων – Ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον θάνατο του αδελφού του

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ανδρέας Μικρούτσικος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Ειδικότερα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο κ. Ανδρέας Μικρούτσικος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σήμερα 4/1/2020 περί τις 06.30 στο ΤΕΠ του Ν. «Ιπποκράτειο» Αθήνας με εικόνα υπερτασικής αιχμής, οξέος πνευμονικού οιδήματος και συνοδό καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια για την οποία απαιτήθηκε διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, διασωληνωμένος υπό καταστολή, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την πάροδο του 24ώρου».

Σημειώνεται ότι η ψυχολογική του κατάσταση είναι βεβαρημένη μετά τον θάνατο του αδερφού του, Θάνου Μικρούτσικου.

DSC_3153
22069262
22069263

Ανδρέας Μικρούτσικος: Ανθρώπινο ράκος στην κηδεία του αδελφού του – Η σχέση των δύο αδελφών

antreas_mikroytsi

Μόλις μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, ο κατά 4 χρόνια μικρότερος αδελφός του νοσηλεύεται στην Εντατική Εμφραγμάτων του Ιπποκρατείου

Ήταν πραγματικά καταβεβλημένος, αγνώριστος, ένα ανθρώπινο ράκος ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κηδεία του αδερφού του, Θάνου, την περασμένη Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Δεχόταν αγκαλιές και συλλυπητήρια, αλλά στην πραγματικότητα φαινόταν σαν να μην είναι εκεί…. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Θάνος δεν θα ήταν πια κοντά του.

Η σχέση των δύο αδελφών είχε περάσει από πολλές διαδρομές
Ο Θάνος Μικρούτσικος,σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino είχε πει για τη σχέση του με τον μικρότερο αδελφό του: «Οι καταβολές μας ήταν κοινές. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν στην Ασφάλεια επί Χούντας, στην απομόνωση, τον βασανισμό που υπέστη ο αδελφός μου σε διπλανό κελί. Τον διέλυσαν. Αυτό το αναφέρω για το πολιτικό του θάρρος. Η κουλτούρα του δεν ήταν διαφορετική από τη δική μου, έπαιζε μπάσο στα πρώτα τραγούδια μου, παντρεύτηκε τη Μαρία Δημητριάδη, τη γυναίκα με την οποία φτιάξαμε μαζί τον τρόπο μου. Και μετά άρχισε να γράφει και αυτός τραγούδια. Είχε ταλέντο, αλλά διαφοροποιήθηκε για να μη μου μοιάζει. Ο Ανδρέας είχε πάντα αμεσότητα. Μέχρι τις αρχές του ’80 έκανε μεγάλα πράγματα στο ραδιόφωνο και δεν μπορούσε να του καταμαρτυρήσει κανείς τίποτα. Η ζημιά συνέβη στην τηλεόραση και επειδή το κατάλαβε προσπαθούσε να το εξηγήσει ιδεολογικά. Εκεί με χρειαζόταν και δεν ήμουν κοντά του».

Μάλιστα ο Θάνος Μικρούτσικος είχε θυμηθεί και μια παλαιότερη ιστορία. «Το «Δελτίο ειδήσεων» είναι ένα έργο βασισμένο σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, διάρκειας πέντε λεπτών περίπου, που το έπαιζα σε συναυλίες μέχρι το 1980. Από τότε και μέχρι το 2003 δεν το έπαιξα, αλλά ούτε και το άκουσα ξανά, μέχρι που αποφάσισα να το ηχογραφήσω για το CD «Ο σχοινοβάτης». Το ηχογραφώ στο στούντιο του Μεγάρου, γυρίζω το βράδυ στο σπίτι και μου λέει η γυναίκα μου να δω στην τηλεόραση τη νέα εκπομπή του Χατζηνικολάου στον Alpha, που θα εγκαινιαζόταν με καλεσμένο τον Ανδρέα. Υπ’ όψιν, είχα να μιλήσω έξι μήνες με τον αδελφό μου. Ο Χατζηνικολάου ξεκινάει την εκπομπή ρωτώντας τον φιλοξενούμενο του κάτι παράξενο: «Μετά απ’ όλα αυτά, τι μένει Ανδρέα;». Με το όλα αυτά εννοούσε τη ζωή των τηλεοπτικών σταρ. Και του απαντάει εκείνος: «Μένει μονάχα εκείνος ο πέτρινος άγγελος, ακέφαλος/ μπορείς να του βάλεις ό,τι κεφάλι θες». Έπαθα σοκ, ήταν οι στίχοι από το «Δελτίο Ειδήσεων». Πέραν της μεταφυσικής της σύμπτωσης, αν κάτι κατάλαβα στα χρόνια που πέρασαν είναι όχι ότι δεν πρέπει να παίρνουμε θέση για τα κακώς κείμενα, αλλά ότι όταν προσωποποιούμε κάτι, πέραν της κριτικής, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα επίπεδα που υπάρχουν. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Από την παλιά οικογένεια, ο Ανδρέας είναι ο μόνος που μου έχει μείνει».

Τα δύο αδέλφια δεν συνήθιζαν να κάνουν κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις.  Μία από αυτές ήταν αρκετα χρόνια πριν στο Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ