Εορτασμός Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία – Κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα

7
189
«Αλαλούμ» με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία – Τι διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας για την 30η Ιανουαρίου

Hμέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας καθίσταται η 30η Ιανουαρίου, ενώ το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Αυτό διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, μετά το «αλαλούμ» προκλήθηκε μετά την αρχική εγκύκλιο που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την οποία στα σχολεία δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, ενώ δύναται να  πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών.

Μετά …το μπέρδεμα που προκλήθηκε με τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι:

«Η 30ή Ιανουαρίου αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας»

Διευκρινίσεις σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάργηση της αργίας της 30ης Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η 30ή Ιανουαρίου «αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας».

Ειδικότερα:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».

Τι είπε για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών η Υπουργός Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας ύστερα από το ταξίδι της στην Ουάσινγκτον, πραγματοποίησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάργηση της αργίας στην σχολική εκπαίδευση την ημέρα των τριών ιεραρχών.

«Επανερχόμαστε στο καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως όπου γινόντουσαν εορταστικές εκδηλώσεις. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι μια πάρα πολύ σημαντική εορτή την οποία εορτάζαμε όλα τα χρόνια στο σχολείο» ανέφερε.Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας  οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από φέτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολι καλα! Αρκετα τιμισαμε με καθισμα και τους 3 ιεραρχες και τις εθνικςς ιορτες. Πρεπι να γινοντε τα μαθιματα παντα! Οι εκλισιες και οι παρελαζις δεν δινουν τιποτα στους μαθιτες απο γραματα. Γιατι να ειναι υποχρεοτικα να χανουν μαθιματα και ολο εχουν αγριες και εκλησιες και παρελαζις υποχρεοτικα.

  2. Οι «3 ιεραρχες και τις εθνικςς ιορτες. Πρεπι να» τις τιμάμε πάντα με εκδηλώσεις και μαθητικά αφιερώματα για την συμβολή τους στο Έθνος και την σύγχρονη Ελληνικη Ιστορία.
    Ολη ημέρα υποχρεωτικά την ώρα μαθημάτων να προγραμματιζονται εκδηλωσεις με αναγνώσεις ιστορικών κειμένων, με βίντεο αφιερώματα ταινίες και λαογραφικά δρώμενα. . Στους 3 Ιεραρχες ειδικά αφιερώματα στην συμβολη τους στην Ευρωπαϊκή γλωσσολογικη εξέλιξη.

  3. Εμενα τα πεδια μου δε τα νιαζι ουτε η εκλισια ουτε η παρεαλασις ουτε τα βιντεα κε τενιες εχουμε σπιτι μας. Ουτε τα χριστογενα να ινε αγρια!! γιατι να καθουντε υποχρεοτικα τα πεδια! Μαθιμα να γινετε!

  4. Kε μαρτιο παλι αγρια παλι τραγουγια παλι ιορτες!!!! Πολι καλα ολα να γινοντε μαθιματα. Κε πασχατα παλι? Παλι αγρια

  5. Προς Κως: Κατι τέτοιοι σας και του λόγου σου είσθε ανεπιθύμητοι στην Πατίδα μου.

    Από τα λεγόμενα σου και από την ΄»αααααριστη !!!! » ορθογραφία σου , καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είσαι ούτε Ελληνας ούτε και Ορθόδοξος Χριστιανός ….Λοιπόν άκουσε !!! δεν σου είπε κανείς να ζεις υποχρεωτικά στην Κω , δεν σου είπε κανείς να κατοικείς στην Ελλάδα μου !!! Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πάντα πρόσφερε και πάντα θα προσφέρει στο Εθνος των Ελλήνων…Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει….Αν δεν σ΄αρέσει, πάρε το κουβαδάκι σου και τρέχα σε άλλη παραλία!! Η Ελλάδα ήταν και είναι χώρα Ηρώων και Αγίων ..Και αφού διάλεξες να έρθεις στην χώρα μας να μάθεις και να μας σέβεσαι…Χριστούγεννα Πάσχα, και μεγάλες Εθνικές Εορτές γιορτάζουμε και τιμούμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό , την Παναγία μητέρα μας, και τους ήρωες του Εθνους Των Ελλήνων που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, γαι του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Για μας είναι γιορτές μεγάλες δεν είναι αργίες . Κατάλαβες τώρα ?? Εσύ που δεν τους τιμάς κάτσε σπίτι σου και κάνε την «αγρία » σου …και που είσαι μην ξανακουμπήσεις το Ελληνικό πληκτρολόγιο… Αργία την λένε όχι αγρια…(άντε μην αγριέψω….)

  6. Όπως ρυθμίστηκε τώρα, θυμάμαι την γιορτή των Τριών Ιεραρχών όταν πήγαινα στο Σχολείο και όχι σαν απλή μία ακόμη αργία. Είναι καιρός να μάθουν και τα σημερινά παιδιά, τι σημασία της προσφοράς των συγκεκριμένων Αγίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.