Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τους Αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια δίνοντας το όνομα τους σε δύο νέες Πυραυλακάτους

0
396

Το Πολεμικό Ναυτικό τιμάς τους Αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια δίνοντας το όνομα τους σε δύο νέες Πυραυλακάτους.

Πρόκειται για την 6η και 7η Πυραυλάκατο κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ ή αλλιώς SUPER VITA. σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων, που διαθέτουν τεράστια ως προς το μέγεθός τους ισχύ πυρός σχεδόν όση οι φρεγάτες του Στόλου αλλά πλεονεκτήματα τα οποία τα καθιστούν «φόβο και τρόμο» στο θαλάσσιο περιβάλλον του Αιγαίου.

Η ενσωμάτωση το συντομότερο των δύο πυραυλακάτων SUPER VITA στη δύναμη Ταχέων Σκαφών του Στόλου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Η 6η ΤΠΚ η οποία θα ονομαστεί «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες δοκιμές στη θάλασσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα απαιτητικά crash test από τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού δεν σταματούν και μέχρι τώρα η ΤΠΚ τα έχει περάσει όλα με επιτυχία. Πρόκειται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους επόμενους μήνες για να ενσωματωθεί και αυτή στη δύναμη του Στόλου.

Η 7η πυραυλάκατος θα φέρει το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» είναι και η τελευταία της κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ η οποία κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει από το υπόστεγο των ναυπηγείων Ελευσίνας και να πέσει στα νερά του Σαρωνικού για τις πρώτες εν πλω δοκιμές.

Τόσο ο νέος Αρχηγός Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης όσο και ο νέος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος πλέον Παναγιώτης Λυμπέρης έχουν μπροστά τους έναν πραγματικό αγώνα δρόμου. Ειδικά αυτή την εποχή που η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον νέο Αρχηγό Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη μάλιστα η στιγμή που θα παραδοθεί στο Πολεμικό μας Ναυτικό η έβδομη SUPER VITA δίχως άλλο θα έχει ξεχωριστή σημασία. Η πυραυλάκατος φέρει το όνομα ‘’ΒΛΑΧΑΚΟΣ’’ με το Πολεμικό Ναυτικό να τιμά με αυτόν τον τρόπο τον αξιωματικό Παναγιώτη Βλαχάκο ο οποίος θυσιάστηκε στα Ίμια μέσα στο Ελικόπτερο ΑΒ 212 μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος ήταν συμμαθητής του νέου Αρχηγού Στόλου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1982 έως και το 1986 όταν αποφοίτησαν Σημαιοφόροι.

(Πληροφορίες από newpost)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ