Θρίλερ στη Βάρη: Φωτο & βίντεο από το σημείο όπου έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο αλλοδαπών

0
675

Φωτογραφίες και βίντεο αποκλειστικά από το protothema.gr – Ένας Σλοβένος και ένας άνδρας με καταγωγή από το Μαυροβούνιο οι νεκροί – Τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μια γυναίκα – «Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς, ψύχραιμοι μπήκαν οι ένοπλοι στην ταβέρνα», είπε αυτόπτης μάρτυρας – Αναζητούνται οι δράστες

Μαφιόζικο χτύπημα καταγράφηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην ταβέρνα Βοσκοπούλα, στη Βάρη, που είχε ως αποτέλεσμα δύο αλλοδαποί να σκοτωθούν.

IMG_8087
IMG_8088

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κέντρο φορώντας μαύρες κουκούλες και άνοιξαν πυρ κατά ανδρών που έτρωγαν με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό στον δεύτερο όροφο της ταβέρνας εκτυλίχθηκε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Δύο άνδρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αλλοδαπούς οι οποίοι έτρωγαν με τα παιδιά τους. Συγεκριμένα, στο τραπέζι γευμάτιζαν δύο ζευγάρια με δύο παιδιά.

Αμέσως μετά τα πυρά ένας Σλοβένος κατέληξε στην καρέκλα και ο δεύτερος, με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κατέληξε όμως στο νοσοκομείο.

Θύμα των πυροβολισμών και μια γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Νωρίτερα, οι τρεις άνθρωποι που δέχθηκαν τα πυρά μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι δράστες διέφυγαν, με αυτοκίνητο, από το σημείο.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των ενόπλων.

Συγκλονίζουν οι ματυρίες…

«Ακούσαμε ξαφνικά πυροβολισμούς. Ψύχραιμοι μπήκαν οι δράστες. Όλοι τρομάξαμε. Αμέσως έφυγα τρομοκρατημένος»

 

Σέρβικα Μέσα: «Πόλεμος μαφιόζων» η εκτέλεση στη Βάρη

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ