Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Γιώργος Κοτανίδης: Την Πέμπτη η κηδεία του | Οι δύο κόρες και...

Γιώργος Κοτανίδης: Την Πέμπτη η κηδεία του | Οι δύο κόρες και η σύντροφος του Γιώργου Κοτανίδη ήταν το στήριγμά του

0
1042

Η οικογένεια του ηθοποιού και συγγραφέα παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα σε ιδρύματα «εις μνήμην Γιώργου Κοτανίδη»

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη, που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια «παρακαλεί αντί στεφάνων, όποιος θέλει να καταθέσει χρήματα «Εις μνήμην Γιώργου Κοτανίδη» στα:

– ΣΧΕΔΙΑ Shedia | Δικαιούχος: Διογένης ΜΚΟ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία |

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, IBAN: GR63 0110 1460 0000 1462 0666 454, SWIFT CODE (BIC): ETHNGRAA

– ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ The Benaki Museum | ALPHA BANK BENAKI GR4301401070107002786000377

– STRAY.GR Stray.gr – Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Official) | ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ STRAY.GR ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ | ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΙΒΑΝ: GR9001100590000005929600954».

Οι δύο κόρες και η σύντροφος του Γιώργου Κοτανίδη ήταν το στήριγμά του

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Έπειτα από μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του ο Γιώργος Κοτανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Ο ηθοποιός πέθανε, σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας απαρηγόρητες τις δύο κόρες του, Εύα και Αντιγόνη και την σύντροφό του Ιωάννα.

Η Εύα Κοτανίδη ακολούθησε τα βήματα του μπαμπά της. “Μεγάλωσα μες στο θέατρο, από παιδί γύρω από μια σκηνή λόγω του πατέρα μου που είναι ηθοποιός. Μεγάλωσα και με μουσική, συνέχεια μουσική στο σπίτι, στην οικογένεια, παντού. Σπούδασα ηθοποιός, τραγουδούσα πάντα σαν ηθοποιός αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ασχολούμουν επαγγελματικά με το τραγούδι. Ούτε καν όταν παρουσίαζα το Να η ευκαιρία, που ήταν από τις πρώτες εκπομπές με διαγωνισμό τραγουδιού κ.λπ. Ξεκίνησα να τραγουδάω με ένα group που έπαιζε gypsy jazz σε γαλλικό στίχο, λόγω του ότι είμαι μισή Γαλλίδα. Έτσι έγινε η αρχή. Αφού έπαιξα 3 χρόνια με τους Hot club de Grèce, έφτιαξα το δικό μου group, Eva and the Apples” είχε πει σε συνέντευξή της.

Ο Γιώργος Κοτανίδης με την κόρη του Εύα.

Όσο για το σε ποιον χρωστάει τη μουσική της παιδεία η ίδια είχε απαντήσει στο Marie Claire: “Στους γονείς μου κυρίως. Όμως και στη γενιά μου. Την εποχή που διαμορφωνόταν η μουσική μου αισθητική άνθιζε η παγκόσμια μουσική σκηνή από εκπληκτικά σχήματα, αξεπέραστους καλλιτέχνες που δημιούργησαν το έδαφος για τη μουσική πραγματικότητα του σήμερα.”

Η αδερφή της Εύας, η Αντιγόνη, δεν επέλεξε τον ίδιο επαγγελματικό δρόμο. Ωστόσο ήταν εξίσου δεμένη με τον μπαμπά της. Το καλοκαίρι του 2019 όλοι μαζί γιόρτασαν το γάμο της με τον Γιάννο Μήτσο. “Εχτές παντρέψαμε το αδερφάκι μου Ανγιγόνη Κοτανίδη που, όχι να το παινευτώ, αλλά είναι φανταστικό πλάσμα, με ένα άλλο υπέροχο άτομο, τον Γιάννο Μήτσο κι ήταν ο πιο ωραίος γάμος που έχω πάει στη ζωή μου! Μας πέτυχε 100%! Όλα όμορφα, απλά, ουσιαστικά. Από το δημαρχείο, τον υπέροχο χώρο που έγινε το πάρτι, το φαγητό, τον ξέφρενο χορό μέχρι το πρωί…. αλλά το πιο σημαντικό ήταν η αγάπη που εισπράξαμε από όλους σας και η τόση χαρά!!! Σας ευχαριστούμε οικογενειακώς” έγραφε τον περασμένο Ιούλιο στο facebook της η Εύα.

Μια χαρούμενη οικογενειακή στιγμή λίγους μήνες πριν ξεκινούσαν τα προβλήματα υγείας του Γιώργου Κοτανίδη που αποδείχθηκαν μοιραία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ