Κοροναϊός: 38χρονη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

0
180

Η 38χρονη με κορονοϊό επέστρεψε με πτήση της Rynaiar την Κυριακή στην Ελλάδα. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα. Η 38χρονη που ασχολείται με το design ήταν και υποψήφια με μεγάλο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης.

Μια 38χρονη επιχειρηματίας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η 38χρονη που ασχολείται πολύ με τα κοινά στην Θεσσαλονίκη και ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της πόλης, αλλά δεν εξελέγη, είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Είναι με άλλα λόγια ο ασθενής μηδέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η 38χρονη που ασχολείται με το design είχε μεταβεί με άλλους Έλληνες ανάμεσά τους και δημοσιογράφους αεροπορικώς στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας.

Βρέθηκε στην Ιταλία για τέσσερις ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek.

Καρέ – καρέ το δρομολόγιο της 38χρονης

Η 38χρονη σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (23/02/2020) στις 8 με πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Ελλάδα δεν υπήρχε κανένας απολύτως έλεγχος, αλλά την ημέρα που γύρισε ήταν μια χαρά και δεν αισθανόταν κάτι. Την επόμενη μέρα ωστόσο είχε λίγο πυρετό με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και την Τρίτη πήγε στο νοσοκομείο.

Όλοι είναι σοκαρισμένοι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ενημερωθεί οι πάντες που την έχουν δει ανάμεσα τους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ώστε να κάνουν εξετάσεις. Θα εξεταστούν σύμφωνα με πληροφορίες όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και φυσικά και τα μέλη της οικογένειάς της που έχουν απομονωθεί ήδη οικειοθελώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε απομόνωση τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Click4More Tα νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα

Η 38χρονη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς. Είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τα συμπτώματα που εκδήλωσε είναι ήπια. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είναι μητέρα ενός παιδιού.

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα: «Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ύποπτα κρούσματα

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλα δυο κρούσματα εξετάζονται ως ύποπτα για κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κρούσμα που έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ένα στο ΑΧΕΠΑ, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας – Στην Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Νωρίτερα, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, και αυτή την ώρα ο Υπουργός Υγείας είναι επικεφαλής σύσκεψης στην Θεσσαλονίκη στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Με εντολή Κικίλια ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών

 

    Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη είναι η ανάκληση αδειών προσωπικού του υπουργείου και των υπηρεσιών του.

    Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού:

    • της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας,
    • των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών,
    • των νοσοκομείων του ΕΣΥ,
    • του ΕΚΑΒ,
    • του ΕΟΔΥ,
    • του ΕΚΕΑ,
    • της ΕΚΑΠΥ,
    • του ΙΦΕΤ και
    • των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.
     

       

      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

      ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ