Βίντεο-ντροπή για τα ΜΑΤ από τη Χίο: Δέρνουν πολίτη ανελέητα με τα γκλομπ τους

0
246

Ολοένα και πιο σοκαριστικά είναι τα ντοκουμέντα ντροπής από την Χίο και συγκεκριμένα το λιμάνι των Μεστών όπου και αστυνομικοί των ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκαν, έσπασαν, τρομοκράτησαν και κατέστρεψαν οχήματα.

Στο νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας φαίνονται οι αστυνομικοί οι οποίοι ενόσω βρίσκονταν με πολιτική περιβολή φορώντας τα κράνη τους και κραδαίνοντας τα γκλομπ τους έδειραν δίχως έλεος έναν πολίτη τον οποίο και εγκλώβισαν στα βράχια.

Τα χθεσινά επεισόδια προκάλεσαν πανελλήνιο σοκ, αφού απρόκλητα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις καταστροφές στο λιμάνι των Μεστών λίγο πριν αποχωρήσουν από το νησί και με τους ανωτέρους τους να μην επεμβαίνουν για να τους ανακαλέσουν στην τάξη και να προστατεύσουν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οπως μεταδίδει το politischios.gr, φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, οι άνδρες των ΜΑΤ αξιοποίησαν τις εξαρτήσεις τους, όπως τα κράνη και πήραν μέχρι και τα όπλα τους προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες στους οποίους δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και δακρυγόνα και να σπάσουν ακόμα και παρακείμενα οχήματα.

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Οι εικόνες αυτές συνδυαστικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη τα προηγούμενα 24ωρα όπου οι νησιώτες έγιναν μάρτυρες αστυνομικής αυθαιρεσίας, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και πολιτικών, αλλά και πειθαρχικών–ποινικών ευθυνών για τους επικεφαλής των αστυνομικών που επέτρεψαν να γίνουν τέτοιες αθλιότητες. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται ως μπαχαλάκηδες οι αστυνομικοί

Απαιτείται τιμωρία των αστυνομικών και αποζημίωση αυτών των ανθρώπων.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και έτσι δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους που είναι η καταστολή της βίας. Όταν οι ίδιοι παράγουν βία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα διερευνηθούν όλες αυτές οι υποθέσεις και τα περιστατικά βίας. Μένει να δούμε αν τα λόγια του πρωθυπουργού θα γίνουν πράξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ