Απάτη σε ΑΤΜ: Πώς το θύμα πληκτρολόγησε 600 ευρώ και αντί να τα πάρει, τα… έχασε

1
958

Άλλος ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, αυτή τη φορά στην Σκιάθο, έπεσε θύμα απατεώνα που τον έστειλε σε ΑΤΜ, δήθεν για να παραλάβει τα χρήματα που κατέθεσε στον λογαριασμό του. Όμως, αντί να τον πληρώσουν, του… πήρε το ποσό που υποτίθεται ότι θα του κατέβαλε!

Ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την Κυριακή από έναν άγνωστο, ο οποίος του είπε ότι είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του και ήθελε να του καταθέσει τα χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ. Έτσι, τον έπεισε να πάει στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού και να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του έδινε.

Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα και πληκτρολόγησε το ποσό των 600 ευρώ, που υποτίθεται ότι θα εισέπραττε. Όμως, διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αντίθετα… αφαιρέθηκε!

Η απάτη καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού που διενεργεί προανάκριση για να ταυτοποιήσει τον δράστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτός ο άνθρωπος είναι επιχειρηματίας; Καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί για να μην πάθει χειρότερα.Αν δεν μπορεί να καταλάβει πότε εισπράττει και πότε πληρώνει τότε δεν θα πάει μακριά επιχειρηματικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ