Καιρός: Πάνω από την Ελλάδα ο χιονιάς «Αριάδνη» – Δείτε την πορεία του(ΒΙΝΤΕΟ) Πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα

0
1069

Χιονίζει στην Αττική – Διεκόπη η κυκλοφορία σε Λ. Πάρνηθος και Λ. Πεντέλης- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Ο χιονιάς «Αριάδνη» σαρώνει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες – Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα για τρεις ημέρες

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει κυκλώσει ο χιονιάς «Αριάδνη», με ισχυρές βροχές, χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία στην Αττική σημείωσε ραγδαία πτώση από το απόγευμα και μετά ενώ κατά τις βραδινές ώρες, ξεκίνησε να χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται από το βράδυ της Παρασκευής πάνω από την ηπειρωτική χώρα και πλήττει κυρίως την κεντρική Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε χιονόπτωση στην ανατολική Θράκη ενώ το βράδυ ο χιονιάς καλύπτει Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Στην Αττική ο καιρός άρχισε να αλλάζει από το απόγευμα της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν. Το θερμόμετρο στις 23:00 το βράδυ στην Κηφισιά έδειχνε μόλις 4 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ξεκινήσει να χιονίζει σε όλο σχεδόν το Λεκανοπέδιο, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της Αθήνας! Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα όταν και θα αρχίσει η χιονόπτωση αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ στα βουνά της Αττικής θα έχουμε νέα χιονόστρωση. Στα βόρεια προάστια θα χιονίσει και ενδέχεται να το στρώσει σε δέντρα και αυτοκίνητα. Νιφάδες θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας αλλά είναι μάλλον απίθανο να το στρώσει.

Καρέ – καρέ η πορεία του χιονιά «Αριάδνη»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί την πορεία που θα ακολουθήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες στην Ευρώπη αλλά και τον σιβηρικό αντικυκλώνα να κυκλώνει όλη την Ελλάδα.

 

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι οι όποιοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε εδώ τις τελευταίες ειδήσεις για το σφοδρό κύμα χιονιά που πλήττει τη χώρα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ