Κορωνοϊός – Πώς θα επιβάλει η ΕΛΑΣ την απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα | 94 νέα κρούσματα, 15 οι νεκροί

1
848

Θα αυξηθούν κατακόρυφα οι περιπολίες στην Αθήνα αφού αστυνομικοί θα ριχτούν στους δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας

Ένα γιγαντιαίο σχέδιο που θα στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες εκπόνησε η ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται να εφαρμοστεί για τις επόμενες 15 ημέρες. Ήδη από τις 18.30 της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπως επίσης και τους αστυνομικούς διευθυντές σε Αθήνα και περιφέρεια, προκειμένου να δοθούν σαφείς εντολές για την εφαρμογή των μέτρων.

Πρώτος άξονας το «σφραγισμα» των δύο οδικών οξόνων Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Αθηνών – Πατρών οπου θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο με αυτό που ισχύει στα λιμάνια.

Δηλαδή οι μόνιμοι κάτοικοι επαρχίας με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης από το TAXIS θα μπορούν να ταξιδέψουν στην επαρχία όχι όμως οι κάτοικοι Αθηνών που στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Θα μπλοκάρονται μετά από έλεγχο και θα επιστρέφουν αφού πρώτα τους επιβληθει πρόστιμο, που θα ξεπερνά κατά 15 ευρώ το αντίστοιχο της Γαλλίας (135 ευρώ), θα φτάνει δηλαδή στα 150 ευρώ.

Παράλληλα θα αυξηθούν κατακόρυφα οι περιπολίες στην Αθήνα αφού αστυνομικοί βγήκαν από τα γραφεία και θα ριχτούν στους δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Όποιος πολίτης συλλαμβάνεται να κυκλοφορεί άσκοπα και χωρις την απαραίτητη άδεια, θα υποχρεώνεται να επιστρέφει στο σπίτι του αφού πρώτα επιβάλλεται πρόστιμό.

Αξίζει να σημειωθει ότι το πρόστιμό θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία, δεν θα μπορεί να διαγραφεί ενώ ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα.

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: 94 νέα, 15 οι νεκροί

TSIODRAS-ARTHROU

624 συνολικά τα κρούσματα – 34 οι διασωληνωμένοι, διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο – Δείτε αναλυτικά την κατάσταση στην Ελλάδα

Ανακοινώνονται 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι σε ένα 24ωρο.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15.

14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ