Νέο αυστηρό μέτρο της κυβέρνησης: Αλκοτέστ & σύλληψη για όσους βγαίνουν για περίπατο ή ψώνια έχοντας πιει τα ποτηράκια τους…

3
1504

Με μια νέα, πρωτόγνωρη πραγματικότητα βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες  μετά από την επιβολή αυστηρών περιορισμών μετακίνησης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς οι πολίτες δεν αρκεί πλέον να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας μαζί τους ή να έχουν στείλει προηγουμένως sms στο 13033, καθώς θα ελέγχονται πλέον και με αλκοτέστ από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.

Σε περίπτωση μάλιστα που από το αποτέλεσμα του αλκοτέστ προκύπτει ότι το άτομο που ελέγχεται τελεί υπό την επήρεια μέθης θα συλλαμβάνεται και θα του επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο.

Ο λόγος που κρίθηκε αναγκαίο το νέο αυτό μέτρο είναι γιατί διαπιστώθηκε από τα ελεγκτικά όργανα ότι πολλοί πολίτες προφανώς ευρισκόμενοι υπό την επήρεια αλκοόλ βρέθηκαν σε εντελώς διαφορετικά σημεία από αυτά που επικαλούνται στα σχετικά έγγραφα μετακίνησης τους και χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν στους αστυνομικούς το λόγο της παράβασής τους αυτής.

Επισημαίνεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η κατανάλωση αλκοόλ εξασθενεί το ανοσοποιητικό και καθιστά ευπρόσβλητο στον ιό το άτομο που το έχει καταναλώσει.

Επιπρόσθετα, το άτομο που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ δεν έχει την απαιτούμενη συναίσθηση και προσοχή για την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων στους χώρους όπου κινείται (δρόμος, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης κτλ) με συνέπεια ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού να αυξάνεται κατακόρυφα.

Προσοχή λοιπόν και με μέτρο η κατανάλωση αλκοόλ πριν βγείτε από το σπίτι σας ακόμη και αν πρόκειται να βγείτε για περίπατο στο διπλανό πάρκο.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλο τίποτα θα κάνετε; και πιστεύετε χωρίς δουλειά και χωρίς λεφτά θα πληρώνονται τα πρόστιμα; Να ηρεμήσουν και λίγο γιατί τους έχουν δώσει αρκετά δικαιώματα και συμπεριφέρονται σαν καουμπόηδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ