Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται περιορισμοί σε χρόνο μετακινήσεων και αριθμό SMS

4
1290

Κορονοϊός – Έρχονται αυστηρότερα μέτρα: «Κόφτης» στα SMS – Τι θα ισχύσει για την πασχαλινή έξοδο

Η πασχαλινή έξοδος και οι απαγορεύσεις

Η απόφαση για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων έχει παρθεί και αναμένεται να αναγγελθεί εντός των ημερών. Άλλωστε το Πάσχα είναι από τα πιο δύσκολα τεστ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη μάχη με τον κορονοϊό, καθώς θα πρέπει να ανακόψει με κάθε μέσο την πασχαλινή έξοδο.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το σχόλιο του Νίκου Χαρδαλιά για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν… χάλασαν όλα τα υδραυλικά σε εξοχικά και χωριά, θεωρείται δεδομένο ότι τα διόδια κατά την περίοδο του Πάσχα θα «κλείσουν» κι όσοι περάσουν θα είναι μόνο όσοι πρέπει πραγματικά να το πράξουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο που ισχύει σήμερα για τα νησιά. Δηλαδή, θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Δηλαδή με το Ε1, όπου φαίνεται η μόνιμη κατοικία, όπως και με την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Μία ακόμη απαγόρευση που συνοδεύει την μετακίνηση είναι ότι γίνεται άπαξ, Δηλαδή, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Τι προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας – Αυστηρότερα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώνονται τα επόμενα 24ωρα –  Χρονικός περιορισμός στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις – Πλαφόν στον αριθμό των SMS στο 13033

Στα νέα αυστηρότερα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο στο OPEN.

Τα μέτρα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στοχεύουν να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, «είναι ένα θέμα των επόμενων 2-3 ημερών το πολύ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καιρός ήτανε, τόσα σκυλιά να τα κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης πρώτη φορά βλέπω.

    Ο δικός σκύλος επαναστάτησε, μουλάρωσε και δεν θέλει άλλη τσάρκα..

  2. Με τον Κοψιμιο στο τιμονι και μεσα στην θαλασσα,να κοιμηθουμε(για να μην κολλησουμε)θα ξεσπασει πυρκαγια στα φυκια!!!!!!!!

  3. Βρήκαν συντροφιά τα αδέσποτα.
    Κάτι είναι κι αυτό.
    Που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ