Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κορωνοϊός: Πάνω από 120 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | 52 οι...

Κορωνοϊός: Πάνω από 120 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | 52 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 78χρονη | Με σούπερ πούμα 69χρονη από Μύκονο στην Αθήνα

0
134

Οι Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών, ενώ το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν πάνω από 120 επιβάτες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος».

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών, ενώ το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν χθες, Τρίτη, ακόμα 20 νέα κρούσματα, μετά τα 20 που είχαν επιβεβαιωθεί τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επιβαίνει το πλήρωμα και ακόμη άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Δύο από τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα – Όγδοος νεκρός στην Καστοριά από τον ιό

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Όγδοος νεκρός στην Καστοριά από τον ιό

Ακόμη έναν νεκρό από κορονοϊό θρηνεί η χώρα μας, καθώς κατέληξε ασθενής από την Καστοριά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alphafm.gr, απεβίωσε μία γυναίκα 90 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός: 52 οι νεκροί – Κατέληξε 78χρονη από την Φούστανη Πέλλας

foustani01-mesa

Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας – Για «ορφανό» κρούσμα κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας – Από την Καστοριά ο 51ος νεκρός που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης

Τους 52 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα με τελευταίο θύμα μια 78χρονη γυναίκα από την Φούστανη Πέλλας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης

Σύμφωνα με κατοίκους της Φουστάνης που επικαλείται το pellanews.gr, η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Κατά πληροφορίες η 78χρονη έφτασε στη Φούστανη από την Θεσσαλονίκη, όπου και διέμενε μόνιμα στις 25 Μαρτίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι η Φούστανη στο δημοτικό διαμέρισμα του Εξαπλάτανου, στο δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά από την εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων 48 ωρών.

Το βράδυ της Τετάρτης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή το 51ο θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ένας 51χρονος άνδρας από την Καστοριά.

Ο άτυχος 51χρονος αποτελεί τον έβδομο νεκρό από κορωνοϊό από την περιοχή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο άτυχος άνδρας που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάνει τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός-Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κρίσιμος ο Απρίλιος

Bloomberg: Με τον κορωνοϊό ο κόσμος θα πάρει μια «γεύση» από όσα τράβηξε η Ελλάδα

Η προφητική δήλωση Τσιόδρα για την πανδημία τον Σεπτέμβριο του 2019!

Κορωνοϊός – Μύκονος: Με σούπερ πούμα η 69χρονη στην Αθήνα – Διακομίζεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»

mikonos

Η ηλικιωμένη μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών της 69χρονης από την Άνω Μέρα

Με ελικόπτερο σούπερ πούμα διεκομίσθη πριν από λίγο από τη Μύκονο σε νοσοκομείο της Αθήνας η 69χρονη από την Άνω Μέρα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί των ανέμων.

Η γυναίκα, που εμφάνισε πριν από δέκα ημέρες συμπτώματα, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό, και πριν τρεις ημερες νοσηλεύτηκε σε ειδικό αυτόνομο χώρο που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασής της, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στην Αθήνα και πριν από λίγο ελικόπτερο σούπερ πούμα προσγειώθηκε στο νησί για να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στην Αθήνα. Η ηλικιωμένη μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου με τη δημοτική αρχή του νησιού για το θέμα του κορωνοϊού, μετά την καταγραφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στο νησί των ανέμων.

Οι αρμόδιες αρχές θα θέσουν επί τάπητος τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με αφορμή την περίπτωση της 69χρονης στην Άνω Μέρα, θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα πάρουν αποφάσεις για λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης του κορωνοϊού.

video 1585824995

Την ίδια ώρα οι αρχές με τη συνδρομή της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών της 69χρονης από την Άνω Μέρα, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, να τεθούν σε καραντίνα και, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα, να υποβληθούν σε τεστ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει στο protothema.gr:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προϋποθέτει αφενός τη θωράκιση του συστήματος υγείας και αφετέρου την ατομική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για το Σύστημα Υγείας, ήδη η Δημοτική Αρχή αλλά και ιδιώτες, συνεισφέραμε σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό ώστε να υπάρχει στη Μύκονο η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, πάντοτε σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές. Για αυτό και το Κέντρο Υγείας εφάρμοσε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ όσον αφορά ύποπτα περιστατικά και κατόπιν διασφάλισε την άμεση διακομιδή της συμπολίτισσάς μας- στην οποία όλοι ευχόμαστε περαστικά- στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σε θέματα όμως κοινωνικής ευθύνης και συμπεριφοράς των πολιτών απαιτείται η κατανόηση όλων. Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος.

Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ειδικά μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στο νησί μας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογενειές τους αλλά και τους συμπολίτες τους. Ο Δήμος Μυκόνου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, για να βοηθά και να ενημερώνει με κάθε τρόπο.

Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, υπακούμε στους κανόνες που κάθε φορά προτείνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

92146607_276947099975237_4094991754682433536_n

 

Δείτε την ανάρτηση της προέδρου του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και Αντιδημάρχου:

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου»αναφέρει η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη.

antidimarxos-mikonos

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ