Χιονίζει από χθες στην Ευρυτανία – Πλημμύρισε το χωριό Πήλι – Λιμνοθάλασσα ο οικισμός Παλίρροια – «Έσπασε»… ο Κηφισός (video-photo)

0
425

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ευρυτανία το Σαββατοκύριακο με βροχές στην Δυτικά  Ευρυτανία και χιονοπτώσεις με δυνατούς βοριάδες στην Ανατολική Ευρυτανία.

Τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας αλλά και μισθωμένα ιδιωτικά εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι αρχές προτείνουν την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διότι για αύριο προβλέπεται παγετός.

Τις προσπάθειες βοηθάει η απαγόρευση κυκλοφορίας που υπάρχει λόγω των έκτακτων μέτρων.

PILI aliveri0115 οικογένειες είναι αποκλεισμένες από τα ορμητικά νερά.

Ευτυχώς ο Δήμος βλέποντας την κατάσταση χθες είχε εφοδιάσει τους κατοίκους με τρόφιμα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει νερό.

PILI aliveri02
Το πρωί χρειάστηκε να εκκενωθούν 4 σπίτια από την άλλη πλευρά και όταν τα μηχανήματα κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία του χείμαρρου τότε επέστρεψαν με ασφάλεια.
Τόσο η Βόρεια αλλά και η Νότια Εύβοια πλήττονται από την κακοκαιρία.

Nότια Εύβοια: Σπασμένοι δρόμοι και γέφυρες στο Αλιβέρι

Στο Αλιβέρι γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

PILI aliveri07
Πλημμυρισμένα σπίτια υπάρχουν στα χωριά Μουρτερή και Οργιό της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα τρία δείγματα των συναδέλφων της 37χρονης που βρέθηκε θετική στον Κορονοιό στην περιοχή της Αταλάντης

όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς το πρωί της Κυριακής πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Δημαρχείο Λοκρών προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν απολυμάνσεις, αλλά και η σύσταση επιτροπής που θα συνδράμει στην ιχνηλάτιση των επαφών της 37χρονης.

Δεν άντεξε τα μεγάλα ύψη βροχής ο Βοιωτικός Κηφισός που έσπασε στο ύψος του φράγματος της Αλιάρτου με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης να πλημμυρίσουν.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των αρχών της Βοιωτίας προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις εντός του κάμπου αλλά και να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές από τη θεομηνία.

Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και δεν έχουν σημειωθεί απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο των ποιμνιοστασίων που λειτουργούν στην Κωπαίδα.

video-photo: Π. Πραγιάννης

Πηγή: tvstar.gr/voiotia-articles/114923-espase-o-kifisos-video-photo

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ