Διευκρίνιση χορηγίας Βουλής στη Δωδεκανησιακή Μέλισσα

1
479

Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την διευκρίνηση που έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με το ποσό που αποφάσισε να χορηγήσει η Βουλή στο Σωματείο Δωδεκανησιακή Μέλισσα στη μνήμη του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Σωματείου για την χορήγηση υποτροφιών σε άπορα παιδιά, που θέλουν να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι δεν έχει μέχρι στιγμής καθοριστεί το ύψος του συμβολικού ποσού που θα διατεθεί προς το εν λόγω Σωματείο. Η δήλωση του κ. Κακλαμάνη έδωσε τέλος στις όποιες αντιδράσεις προκάλεσε η λανθασμένη μετάδοση της είδησης από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα χορηγηθεί στο Σωματείο ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

«Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην υπουργού και βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες μέρες.

«Με θλίψη όλοι αποχαιρετούμε τον συνάδελφο. Ήταν διακεκριμένος επιστήμονας, ευγενής, ευπατρίδης και τίμησε την Ελλάδα και την πολιτική με το πέρασμά του από τη Βουλή», τόνισε ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε γνωστό ότι η Βουλή χορήγησε, προς τιμήν του Δημήτρη Κρεμαστινού, συμβολικό ποσό… στο σωματείο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά του για την χορήγηση υποτροφιών σε άπορα παιδιά, που θέλουν να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Yπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός ηττήθηκε από τον κορωνοϊό το πρωί της 8ης Μαίου. Ο  Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
    Η ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ , ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ..,ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ