Δίωξη στον Αρτέμη Σώρρα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

1
918

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσει ο Αρτέμης Σώρρας για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 927/79)

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση, στέλνει τον Αρτέμη Σώρρας με απευθείας κλήσεις στη δικαστική αίθουσα, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να παρέμβει αυτεπάγγελτα, όταν ήρθαν σε γνώση της συνεντεύξεις και δηλώσεις του κατηγορούμενου για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ, κατά την οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων» είχε πει χαρακτηριστικά.

Εξίσου επιβαρυντική εκτιμάται και η ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2006. Σε αυτήν ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον πως θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι Παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

ΠΗΓΗnews247.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ