Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Βιργινίας Μανασάκη – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της [pics – vid]

0
2553

Δάκρυα και βουβός πόνος για τη Βιργινία Μανασάκη που έφυγε νωρίς.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου εκεί όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου, για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια που όπως όλοι όσοι την γνώριζαν αδυνατεί να πιστέψει ότι ο δικός της άνθρωπος, μια γυναίκα μόλις 42 ετών τόσο δραστήρια και αγαπητή στην τοπική κοινωνία έφυγε νωρίς για το δικό της μοναχικό ταξίδι. Την αποχαιρετιστήρια ομιλία εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

 

«Λύγισε» ο Περιφερειάρχης

Με λυγμούς ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά της τόσο στον τομέα των απορριμμάτων όσο και στο κομμάτι της ενέργειας. Κλείνοντας είπε πως το γραφείο της θα παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος της θητείας της περιφερειακής αρχής.

Στον επικήδειο λόγο του ο Βασίλης Λαμπρινός είπε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που συνέβαλε αποφασιστικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της Κρήτης. Η περιπέτεια της υγείας της ήταν μια δοκιμασία που αντιμετώπισε με γενναιότητα» Το παρών έδωσε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι του νησιού καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε νεκρώσιμη πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου και μια στάση μπροστά απο τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου κορυφώθηκε το κλίμα συγκίνησης.

Μάλιστα οι συγγενείς της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, πήγαν στο γραφείο της, εκεί όπου η Βιργινία υπηρέτησε την Κρήτη. Στην συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στο νέο νεκροταφείο Ηρακλείου. Η Βιργινία Μανασάκη, έφυγε μόλις 42 ετών μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της και δύο μικρά παιδιά, που ήταν οι τραγικές φιγούρες στην κηδεία της μητέρας τους.

Η Βιργινία, που ήταν μητέρα δύο αγοριών, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, μετά από μεταμόσχευση, στην οποία είχε υποβληθεί. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσαν οι συγγενείς και οι φίλοι της. Όλοι κάνουν λόγο για έναν χαμογελαστό άνθρωπο, εργατικό και ιδιαίτερα προσφιλή και αγαπητό στους συνεργάτες της.

 

 

Παρακολουθήστε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της Βιργινίας Μανασάκη  στην εκπομπή 10 ΛΕΠΤΑ της ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα.

Σε κλίμα οδύνης φίλοι, συγγενείς, εκπρόσωποι αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο… αντίο στην 42χρονη αντιπεριφερειάρχη, Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου παρευρέθηκε σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδημάρχοι και πλήθος κόσμου.

274243.jpg

Μέσα σε κλίμα οδύνης, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Βιργινία Μανασάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν πολλοί τοπικοί φορείς, από την αυτοδιοίκηση την οποία η εκλιπούσα υπηρέτησε με πάθος, την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

274248.jpg

 

274247.jpg

Συγκινητική στιγμή, το πέρασμα για τελευταία φορά από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Λότζια, στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου σύσσωμη η αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού «υποδέχθηκε» την Βιργινία Μανασάκη…

274237.jpg
274238.jpg

 

κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας
κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας

 

κηδεία βιργινίας

– See more at: http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/kriti-se-klima-odynis-teleytaio-antio-stin-virginia-fotografies#sthash.iBrTDBzf.dpuf

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ