Ζητά και τα ρέστα η Έφη Ηροδότου: «Είμαι δασκάλα κατηχητικού, δεν ήξερα τι…»

0
1911

Τι είπε στην απολογία της η καταζητούμενη για 9 χρόνια Έφη Ηροδότου;

Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αναφορικά με την υπόθεση της Έφης Ηροδότου, μέχρι πρότινος No1 καταζητούμενης η οποία θα δικαστεί ξανά για το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2007, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιου Ιωάννου.

 

Η διαδικασία έγινε κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται στο χώρο υπό το φόβο επεισοδίων. Η κατηγορούμενη έφτασε στο Δικαστήριο στις 9 το πρωί με τη συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ.

Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με συγγενείς και φίλους του Αιμίλιου Ιωάννου ενώ εκεί βρέθηκαν και συγγενείς της κατηγορούμενης.

Ανοίγοντας την υπόθεση 8 χρόνια μετά την αθώωσή της, το Δικαστήριο της απήγγειλε ξανα τις κατηγορίες για το τροχαίο. Συγκεκριμένα στην 30χρονη κατηγορούμενη απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Υποστηρίζοντας την 30χρονη ο δικηγόρος της απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούσας αρχής ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και ότι η Ηροδότου κρυβόταν, αναφερόμενος σε διάφορα γεγονότα.

Πρώτον ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι η Έφη Ηροδότου είχε αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων και σχετικά έγγραφα που παρέδωσε στις ελληνικές αρχές μετά τη σύλληψη της. Παρέδωσε έγγραφα της Μητρόπολης της Νέας Ιωνίας όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα όπως αναφέρουν τα σχετικά σημειώματα, ήταν δασκάλα στο κατηχητικό.

Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Έφη νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική πτέρυγα Νοσοκομείου, λόγω προβλημάτων υγείας που δημιουργήθηκαν μετά το θανατηφόρο, επισημαίνοντας στο Δικαστήριο ότι στον κατάλογο των ασθενών η 30χρονη βρισκόταν με το πραγματικό της όνομα και επίθετο.

Η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Έφη Ηροδότου όσο και οι γονείς της μετά τη σύλληψη στην Ελλάδα, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενη και ο συνήγορος υπεράσπισης της καταζητούμενης ισχυρίστηκε ότι η ζωή που έκανε δεν έδειχνε ότι κρυβόταν.

Την ιδια ώρα, σε εξέλιξη ενώπον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας βρίσκεται η διαδικασία με τους γονείς της 30χρονης, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και επίσης αρνήθηκαν ενοχή.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτησή τους μέχρι τη δίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ