Θύελλα για τους 7 «αετούς» Επίθεση από Αλβανό βουλευτή «ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα»

1
978
– Αλβανός βουλευτής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή τη φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
– Μιλάει για επαναλαμβανόμενες και ποταπές πιέσεις από ένα ρατσιστικό κράτος, όπως χαρακτηρίζει την Ελλάδα
– Εθνικιστικές κορώνες από ΜΜΕ της Αλβανίας που προβάλλουν τους 7 στρατιώτες σαν ήρωες που ρίσκαραν
– Οι Αλβανοί ζητούν να λυθεί το θέμα μέσω της διπλωματικής οδού και να μην τιμωρηθούν παραδειγματικά
– Στο στόχαστρο και το υπουργείο Άμυνας – Ατυχής παραλληλισμός με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας
– Λύθηκε το μυστήριο με τη νέα εικόνα στην οποία ένοπλος στρατιώτης σχημάτιζε τον αετό με τα χέρια του    

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ στην Αλβανία προέβαλαν το θέμα με εθνικιστικές κορώνες και ήταν θέμα χρόνου να αναλάβουν δράση και βουλευτές της χώρας. Αυτά που πολλοί έλεγαν πίσω από τις κάμερες, εξέφρασε με άρθρο του στο facebook, ο βουλευτής Πύρο Λούταϊ, πουέγραψε πως η Ελλάδα είναι ένα κράτος ρατσιστικό, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως οι πιέσεις είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές όπως λέει. Μάλιστα προσπαθεί να παραλληλίσει τους Έλληνες που ζουν στην Αλβανία με τους 7 στρατιώτες που σχημάτισαν το σύμβολο των αλυτρωτικών ονείρων εθνικιστών, στη γειτονική χώρα. Ξεχνάει σκόπιμα πως η Ελληνική μειονότητα είναι αναγνωρισμένη και τονίζει πως ενώ η χώρα του επιτρέπει τις ελληνικές σημαίες σε σπίτια ομογενών, η Ελλάδα αντιδράει και δεν αφήνει τους στρατιώτες να κάνουν ότι θέλουν στα στρατόπεδα. Ζητάει το θέμα να λυθεί μέσω της διπλωματικής οδού και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, που προανήγγειλε αυστηρές ποινές στους πρωταγωνιστές της επόμενης φωτογραφίας…

Η ανάρτηση του Αλβανού βουλευτή που ανάβει φωτιές

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας…

Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠ.ΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον». Όλα αυτά από τον βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας που βλέπετε παρακάτω…

Οι 7 στρατιώτες, αλλά και ο όγδοος που τράβηξε τη φωτογραφία, αντιμετωπίζουν ποινές που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 5 χρόνια φυλακή, καθώς και στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας.

Η νέα φωτογραφία που άναψε φωτιές

Ένα ακόμα κρούσμα αλβανικού αλυτρωτισμού, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ήρθε χθες να αναστατώσει το υπουργείο Άμυνας μετά τηναποκάλυψη του onalert.gr. Στη νέα φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς, σχηματίζει με τα χέρια του  το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις  που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης αναγνωρίστηκε και διαπιστώθηκε ότι υπηρετεί σε μονάδα της ΕΛΔΥΚ. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το ΓΕΣ επισημαίνει τα εξής: «Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.

2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου». Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για νεοσύλλεκτους αλλά για στρατιώτη που εκτελεί καθήκοντα φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς, ο οποίος προέβη σε αυτήν την ενέργεια με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου που τράβηξε τη φωτογραφία.

Στο ΓΕΣ φαίνεται ότι το θέμα αντιμετωπίζεται ως σοβαρό καθώς πλήττει το κύρος της υπηρεσίας καθώς προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες που παρακολουθούν έκπληκτοι τέτοιες εικόνες μέσα σε μονάδες, από άτομα που υποτίθεται ότι έχουν ορκιστεί να φυλάνε την πατρίδα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο onalert.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ