Σκάνδαλο στην Ηλεία: Γυναικολόγος νάρκωσε και βίασε γυναίκα ενώ μετά πήρε…

0
1087

Ποιες οι λεπτομέρειες για γυναικολόγο από την Ηλεία που βίασε γυναίκα;

Παρά την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη για τον βιασμό πελάτισσας του και σε τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος από την Ηλεία, παρακάμπτοντας με μυστηριώδεις τρόπους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη σχετική νομοθεσία, κατάφερε να αλλάξει ειδικότητα και να προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος χειρουργός.

Στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (από 12/8/2013 έως 12/8/2015), στη συνέχεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και τέλος στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σήμερα.

Ο βίος και η πολιτεία του εν λόγω γυναικολόγου, όπως φαίνεται από τη γενικότερη πορεία του, συνεχίστηκε στη Ρόδο, όπου μάλιστα τιμωρήθηκε από τον τοπικό ιατρικό σύλλογο για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος!

«Ήρθε σ’ εμάς στις 5/3/2007 από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών. Πήρε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια με την ειδικότητα του μαιευτήρα – γυναικολόγου.

Μετά από μερικούς μήνες όμως ανακαλύψαμε έκπληκτοι ότι συνταγογραφούσε φάρμακα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την ειδικότητα του μαιευτήρα. Τον καλέσαμε σε απολογία και τον τιμωρήσαμε με επίπληξη για παραποίηση ειδικότητας.

Στις 17/4/2009 πήρε μεταγραφή για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Τότε όμως το υπουργείο Υγείας μας ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος εμπλέκεται σε υποθέσεις βιασμού τριών γυναικών όταν υπηρετούσε στην Αμαλιάδα» λέει στην εφημερίδα Documento ο Χρήστος Μαντάς, πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ρόδου.

Ο κ. Μαντάς εξέφρασε μάλιστα την απορία πως ένας γιατρός που έχει καταδικαστεί για βιασμούς και του έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα είναι σήμερα διορισμένος σε διάφορα νοσοκομεία.

Σε πλαστογραφία φέρεται να εμπλέκεται και την περίοδο που ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Πηγές του Iατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας αποκάλυψαν ότι μετά την καταδίκη του και τον σάλο που προκάλεσε πανελλαδικά ο βιασμός της τελευταίας πελάτισσάς του το 2001, πλαστογράφησε έγγραφο που του χορηγήθηκε για νοσοκομειακή χρήση ώστε να μετακινηθεί σε άλλον ιατρικό σύλλογο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη γενικότερη επαγγελματική πορεία και δράση του εν λόγω γυναικολόγου είναι πολλά και αρκετά από αυτά σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας.

Για παράδειγμα, πως αγνοήθηκε όλα αυτά τα χρόνια το βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο του βιαστή γιατρό; Ενημέρωσαν άραγε, όπως όφειλαν, οι δικαστικές αρχές τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Yπουργείο Υγείας;

 

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανένα πειθαρχικό συμβούλιο από τους ιατρικούς συλλόγους που πέρασε ο γιατρός – βιαστής δεν τον τιμώρησε παραδειγματικά;

Πώς συνεχίζει να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του σε γνωστά νοσοκομεία της Αθήνας αφού έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του;

Δικαστικές πηγές μιλώντας στο Documento ανέφεραν ότι με το ποινικό μητρώο του συγκεκριμένου γιατρού δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, Ή οι δικαστικές αρχές της Πάτρας δεν ενημέρωσαν, όπως όφειλαν, τις δικαστικές αρχές της Αθήνας, τόπο καταγωγής του γιατρού, προκειμένου να γραφτεί η ποινή στο μητρώο του ή τα νοσοκομεία στα οποία υπηρέτησε δεν ζήτησαν αντίγραφο ποινικού μητρώου τύπου α, το οποίο αποστέλλεται υπηρεσιακά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.