«4.1 miles»: Στην απονομή των Όσκαρ ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του Λιμενικού (Ποιοι κερδίζουν αγαλματίδιο)

0
1072

Όσκαρ: Οι απίστευτες αντιδράσεις των πρωταγωνιστών μετά το χαμένο αγαλματίδιο! [vids]

Οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές του La La Land έχασαν κυριολεκτικά το 7ο χρυσό αγαλματίδιο μέσα από τα χέρια τους μετά την απίστευτη γκάφα στην 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Ενώ ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Νταναγουέι έδωσαν από λάθος της παραγωγής το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και οι συντελεστές του La La Land ανέβηκαν στη σκηνή και έβγαζαν ευχαριστήριους λόγους, αποκαλύφθηκε το μεγάλο λάθος της βραδιάς.

Το Όσκαρ είχε κερδίσει η ταινία Moonlight, με τον εμφανώς εκνευρισμένο παραγωγό του La La Land Jordan Horowitz να ανακοινώνει το λάθος και να καλεί επί σκηνής τους συντελεστές της ταινίας.

Η Έμμα Στόουν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε και επαναλάμβανε «Θεέ μου, Θεέ μου», σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή της Ράιαν Γκόσλινγκ που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του.

Το μεγαλύτερο ωστόσο σοκ το υπέστη ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέμια Σαζέλ που βρισκόταν επίσης επί σκηνής και δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε μόλις συμβεί!

 

 

 

ο Μυτιληνιός κυβερνήτης Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει διάσημους του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαντάλος

Στην 89η τελετής απονομής Όσκαρ παρευρίσκεται ο Μυτιληνιός κυβερνήτης Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ανάμεσα στις μεγαλύτερες διασημότητες του πλανήτη, στο πλευρό της Ελληνίδας φοιτήτριας Δάφνης Ματζιαράκη η οποία διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» με πρωταγωνιστή τον  Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Ο 42χρονος λιμενικός που έσωσε εκατοντάδες ζωές προσφύγων το 2015 στη δίνη της προσφυγικής κρίσης και βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε την τελειόφοιτη τότε φοιτήτρια στη σχολή δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Berkley στην Καλιφόρνια η οποία ταξίδεψε μέχρι τη Μυτιλήνη όπου έγιναν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «4.1 μίλια». Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το προσφυγικό μέσα από το  σκάφος του Κυριάκου Παπαδόπουλου ενώ προβάλλει δραματικές εικόνες  από το πολύνεκρο ναυάγιο στις  28 Οκτωβρίου του 2015 ανοιχτά της Εφταλούς κσθώς και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του κυβερνήτη και του πληρώματός του να σώσουν ζωές.

Η ταινία έχει κερδίσει αρκετά βραβεία- ανάμεσα τους το φοιτητικό Όσκαρ και βραβείο της πλατφόρμας Vimeo για το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Αμερική μαζί με την έφηβη κόρη του για την απονομή των βραβείων Οσκαρ που θα μεταδοθούν στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει διάσημους του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαντάλος (My big fat greek wedding») η οποια στον προσωπικό της λογαριασμο στο facebook εξέφρασε το θαυμασμό της για τα επιτεύγματα του Κυβερνήτη του Λιμενικού σώματος.

 

Σε εξέλιξη

89η τελετή απονομής Οσκαρ: Ποιοι κερδίζουν αγαλματίδιο

Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences

Σε εξέλιξη είναι η 89ητελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον. Η Ντέιβις, η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κατάφερε να είναι τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ, ήταν αντιμέτωπη με τη Νεϊόμι Χάρις (Moonlight), τη Νικόλ Κίντμαν (Lion), την Οκτάβια Σπένσερ (Αφανείς Ηρωίδες/Hidden Figures) και τη Μισέλ Ουίλιαμς (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα/Manchester by the Sea).

Στον 43χρονο Μαχέρσαλα Αλί απονεμήθηκε το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς, όπου παίζει τον διακινητή ναρκωτικών που γίνεται μέντορας ενός φτωχού μικρού αγοριού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αλί ήταν υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο. Είχε ήδη αποσπάσει κι άλλα βραβεία για την ερμηνεία του. Ο Αλί, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον δίδαξαν: «ένα πράγμα που μου έλεγαν συνεχώς (…) είναι πως (η υποκριτική) δεν αφορά εσένα. Δεν αφορά εσένα, αφορά τους χαρακτήρες. Υπηρετείς τις ιστορίες και τους χαρακτήρες». Ο Αλί, από το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, υποδύθηκε τον άνθρωπο των λόμπι Ρέμι Ντάντον στη σειρά House of Cards του Netflix. Έχει παίξει επίσης σε άλλες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αλλά και στο θέατρο.

Η Ζωούπολη (Zootopia) σε σκηνοθεσία των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ, μια αλληγορία για τις προκαταλήψεις και τον ρατσισμό, έλαβε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, επιστέφοντας μια χρονιά ρεκόρ για τον κολοσσό της Disney, στην οποία το συγκεκριμένο φιλμ είχε ρόλο, αφού τα έσοδα της εταιρείας από τα εισιτήρια ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Η Ντίσνεϊ είχε προσθέσει το ίδιο βραβείο στην τροπαιοθήκη της τόσο το 2014 (με το Frozen) όσο και το 2015 (με το Big Hero Six).

Στο δράμα Ο εμποράκος (Le client/The Salesman) του ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχάντι απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Ο σκηνοθέτης της ταινίας γαλλικής συμπαραγωγής ήταν απών στον θρίαμβο του έργου του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μια ιρανοαμερικανή, η Ανουσέχ Ανσάρι, διάβασε μια ανακοίνωση εξ ονόματος του σκηνοθέτη, με την οποία εξήγησε ότι απουσίασε σε ένδειξη «σεβασμού προς τους συμπολίτες μου και τους πολίτες άλλων έξι χωρών» αλλά και μετά το «απάνθρωπο (μέτρο) που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ».

Η ταινία που είναι αφιερωμένη στον έκπτωτο αστέρα του αμερικάνικου φούτμπολ Όου Τζέι Σίμσον, το O.J.: Made in America του σκηνοθέτη Έζρα Έντελμαν, έλαβε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια (7 ώρες και 47 λεπτά) και είναι χωρισμένο σε πέντε επεισόδια. Κάτι επίσης περίεργο είναι ότι είχε παραγγελθεί από το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN (θυγατρική της Disney), για τη σειρά ντοκιμαντέρ «30 for 30» που προβάλλει.

ΠΗΓΗlesvosreport.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ