Περάσαμε ακόμα και την Τουρκία στον παγκόσμιο Δείκτη Εξαθλίωσης! – «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα Βενεζουέλα» λέει το Bloomberg

8
935
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι θέλουν να κάνουν την χώρα… Βενεζουέλα, αλλά φαίνεται ότι αυτό το πέτυχαν οι κυβερνήσεις μέχρι το 2015 καθώς , όπως αποκαλύπτει  ο Δείκτης Εξαθλίωσης που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg, βάσει του πληθωρισμού και των προοπτικών της ανεργίας, η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση παγκοσμίως (!) με πολύ μικρή διαφορά από την Βενεζουέλα που είναι πρώτη στον σχετικό κατάλογο! 
Η Βενεζουέλα είναι πρώτη, ενώ δεύτερη έρχεται η Νότια Αφρική, με 32,2 πόντους, τρίτη η Αργεντινή με 30.9 και στην τέταρτη θέση -και πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες- η Ελλάδα, με 23,2. Η χώρα μας μάλιστα, μεγάλωσε το «σκορ» της σε σχέση με πέρυσι που η «επίδοση» ήταν στο 22,7, αν και παρέμεινε σταθερή στην τέταρτη θέση από το 2011 και μετά.
Είναι εντυπωσιακό βέβαια η Νότια Αφρική και η Βενεζουέλα με τα μεγαλύτερα ορυκτά κοιτάσματα πετρελαίου, διαμαντιών, χρυσού κλπ. να είναι σε αυτές τις θέσεις…
Η Ουκρανία, που πέρυσι ήταν τρίτη, φέτος κατατάσσεται έβδομη, ενώ την Ελλάδα ακολουθεί η Τουρκία, με 19.8 πόντους και η Ισπανία με 19,6.
Την δεκάδα συμπληρώνουν Σερβία, Βραζιλία και Ουρουγουάη. Βέβαια, η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως και η οικονομική καταστροφή στην χώρα οφείλεται στο αμερικανικό εμπάργκο και στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι Αμερικανοί στην κυβέρνηση της χώρας
Στον αντίποδα, η χώρα με τον μικρότερο δείκτη είναι η Ταϊλάνδη, όμως αυτό κυρίως οφείλεται στον τρόπο που οι αρχές εκεί υπολογίζουν τα ποσοστά ανεργίας, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Ο δείκτης εξαθλίωσης (Misery Index MI) επινοήθηκε από τον Arthur Okun και αποτελεί έναν δείκτη χαρακτηρισμού της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης μιας χώρας. Αποτελεί ένα μέτρο της οικονομικής ευημερίας των πολιτών για μια συγκεκριμένη οικονομία και υπολογίζεται από το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και του ποσοστού πληθωρισμού για συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Υψηλός δείκτης εξαθλίωσης σημαίνει ότι στη χώρα υπάρχει ασθενής οικονομική δραστηριότητα και υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, γεγονός που οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε στασιμοπληθωρισμό.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ.ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.50 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΦΑΤΕ ΞΥΛΟ ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.ΛΑΕ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΛ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

  2. και λενε οτι ειναι και αριστεροι κομμουνιστες!!!!!!καταντησαν δοσιλογοι γερμανοτσολιαδες

  3. Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο το πολιτικό κατεστημένο δεν διαγωνίζεται να… υπερασπιστεί τα συμφέροντα ξένων και να κάνει την κατοχή της χώρας του πιο σκληρή και πιο εξοντωτική.
    Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, οι πολιτικοί κάνουν τόσες μεγάλες κολουτούμπες, (τύφλα να έχουν οι χαμαιλέοντες), σε βάρος της χώρας τους και από πάνω επιβραβεύονται και προπαντός αμείβονται παχυλά.
    Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, το γενικό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ονομάζεται από το πολιτικό σύστημα οικονομική επιτυχία.
    Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, όταν την φτύνουν στα εθνικά θέματα, το πολιτικό σύστημα δηλώνει ότι… κάπου βρέχει.https://hellasforce.com/2017/03/03/%CE%BA-%CE%BF-%CF%85-%CE%B9-%CE%B6/

  4. Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, η εξαθλίωση του λαού της ονομάζεται από το πολιτικό σύστημα επιτυχία και σωτηρία.
    Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς στο ατελείωτο μαρτύριο του λαού αυτής της χώρας.
    Όμως σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο, αυτός ο λαός της, ενώ δοκίμασε πολιτικούς της αναξιότητας και της προδοσίας, θα.. πάει πάλι να τους ξανάψηφήσει ?
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ?
    Ξέρετε ποια είναι αυτή η χώρα ???
    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    nikosxeiladakis.gr

  5. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας πέταξαν στα σκατά και τώρα κατηγορούν το Τσίπρα ότι δε μπορεί να μας βγάλει γρήγορα απο το βόθρο. Φυσικά για να κοροϊδέψουν πάλι το κόσμο μπας και τους ξαναψηφίσει για να συνεχίσουν να τρώνε

  6. Ζήτω το Ευρώ !!! Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση !!! Επιτέλους να διακριθούμε και εμείς σε κάτι.

  7. Στο άρθρο του ο Bloomberg δεν αναφέρει τα κόμματα αλλά ο μεταφραστής φρόντισε να τα προσθέσει και να τα βάλει και στον τίτλο. Αυτό είναι κύριοι η έντιμη δημοσιογραφία. Αναφερόμαστε σε ένα άρθρο «αξιόπιστης» πηγής και το φτιάχνουμε όπως μας αρέσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ