Γέρακας: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου (Είχαν γνωριστεί στο facebook)

4
2290

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε βρει φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα, πριν από περίπου ένα μήνα.

Στην ταυτοποίηση δύο Πακιστανών για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, έφτασε η Αστυνομία.

Στα ίχνη των δύο ανδρών έφτασαν οι αστυνομικοί μετά από εξονυχιστικές έρευνες και πλέον τους αναζητούν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

arximandritis gerakas3

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ιερέας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ναυπλίου 5, στο Γέρακα, αργά το βράδυ της Δευτέρας (13/02/2017).

arximandritis gerakas2

Η δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μορτερού στην Παλαιά Πεντέλη, αποκαλύφθηκε όταν ένας φίλος του ιερέας, ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού του, αφού τον έψαχνε επί ώρες και δεν μπορούσε να τον βρει, πήγε στο διαμέρισμα του στην οδό Ναυπλίου και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης επιχείρησε να τον στραγγαλίσει με ένα σχοινί, προκαλώντας του τραύματα στα χείλη και τα ούλα ενώ τελικά τον σκότωσε, προκαλώντας του ασφυξία με ένα μαξιλάρι, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς γεμάτο αίματα.

Το κύριο ενδεχόμενο για το κίνητρο της δολοφονίας, είναι αυτό της ληστείας η οποία, για κάποιο λόγο, κατέληξε στο άγριο έγκλημα.

iereas5

Ο ιερέας, είχε βρεθεί δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνι παπουτσιών πάνω στο κρεβάτι του. Το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο 46χρονος Ιωάννης Καμίτζης πριν το θάνατό του ξυλοκοπήθηκε άγρια (είχε σπασμένα πλευρά), ενώ ο δράστης προσπάθησε αρχικά να τον στραγγαλίσει και καθώς φαίνεται βρήκε αντίσταση, του προκάλεσε ασφυξία με το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο.

Την υπόθεση είχε αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής.

Κατά τη πρώτη φάση των ερευνών, οι αστυνομικοί είχαν απομονώσει ένα δείγμα γενετικού υλικού σε μπακλαβά και κουτάκι αναψυκτικού, που το θύμα είχε προσφέρει στο δολοφόνο του, τον οποίο υποδέχθηκε στο σπίτι σαν φίλο.

Οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ο ιατροδικαστής, στη συνέχεια, είχαν συλλέξει από το σώμα του άτυχου ιερέα και το παραμικρό ίχνος που ανακάλυψαν. Δείγματα πήραν και από τα κορδόνια παπουτσιών, με τα οποία ήταν δεμένος στα χέρια και τα πόδια, αλλά και από την πιτζάμα που φορούσε ο άτυχος άνδρας.

Τελικά από τα εργαστήρια προέκυψαν ίχνη γενετικού υλικού σε δύο σημεία του σώματος του θύματος.

Όλα αυτά τα ίχνη γενετικού υλικού είχαν ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν στο ίδιο άτομο.

Επιστήμονες των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνέχισαν τις έρευνες με πιο εξειδικευμένες αναλύσεις του DNA που είχαν στα χέρια τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των δύο ανδρών.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Στο facebook είχαν γνωριστεί ο Αρχιμανδρίτης και οι δύο δολοφόνοι

Στο facebook είχαν γνωριστεί ο Αρχιμανδρίτης και οι δύο δολοφόνοι

Πηγή: Eurokinissi/φώτο αρχείου

Μέσω facebook είχε γνωριστεί ο Αρχιμανδρίτης με τους δράστες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την κρυφή τους συνομιλία τους στην οποία οι δύο Πακιστανοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τον Αρχιμανδρίτη για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει εισαγγελική διάταξη ώστε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δύο με στόχο να εντοπιστούν οι δύο δολοφόνοι.

Τέλος, φαίνεται ότι οι δύο Πακιστανοί διέφυγαν την ίδια μέρα της δολοφονίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τη στιγμή που ζητούσαν βοήθεια για να μείνουν νόμιμα στην Ελλάδα πώς έφυγαν από το Βενιζέλος;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ