Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ρίγη συγκίνησης, υπερηφάνεια, γκάφες και… απρόοπτα!

1
1727

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ρίγη συγκίνησης, υπερηφάνεια, γκάφες και… απρόοπτα!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ρίγη συγκίνησης, υπερηφάνεια, γκάφες και... απρόοπτα!

– Ήταν μία μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση, αντάξια της μνήμης της θυσίας του 1821
– Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στους ευρωπαίους και Καμμένου στον… σουλτάνο Ερντογάν
– Εντυπωσίασαν τα στρατιωτικά αγήματα και οι υπερήφανοι εύζωνες
– Οι συγκλονιστικοί διάλογοι του Προκόπη Παυλόπουλου με τους αναπήρους πολέμου
– Η γκάφα της ΕΡΤ με τον… υπερήλικα Πάνο Καμμένο και το απρόοπτο με το σπαθί μπροστά στον ΠτΔ
– Όλο το χρονικό της εκδήλωσης με βίντεο και φωτογραφίες

Με μία μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση, γιορτάστηκε στο Σύνταγμα η επέτειος της 25η Μαρτίου του 1821. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην ώρα της, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ προηγήθηκε και δοξολογία.

Αμέσως μετά ξεκίνησε και η στρατιωτική παρέλαση, και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Όλα τα τμήματα των Ενόπλεων Δυνάμεων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως επίσης και η δημόσια τηλεόραση, με την εξαιρετική κάλυψη της εκδήλωσης.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου, ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συνεχίστηκε με το έμψυχο δυναμικό του ελληνικού στρατού.

Να σημειώσουμε εδώ πως στο Σύνταγμα βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, τιμώντας την θυσία του ’21. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά και κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης και χειροκρότησε θερμά όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που παρήλασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πάνω από το χώρο πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία των αρμάτων μάχης Leopard.

Για άλλη μια χρονιά το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι εύζωνοι, τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές – και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των 4 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας.

Το «παρών» για δεύτερη φορά έδωσαν και οι Εθνοφύλακες. Επρόκειτο για ένα τάγμα εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, η εμφάνιση των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως «έτους εθνοφυλάκων και εφέδρων» που περιλαμβάνει σειρά ενεργειών για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης τους. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είχαν παρελάσει Εθνοφύλακες από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

``
Υπερηφάνεια για τους εύζωνες!

Όπως κάθε φορά, η επιβλητική παρουσία των Ευζώνων βρέθηκε στο επίκεντρο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με την πειθαρχία, την υπερηφάνεια και την αποφασιστικότητά τους, κέρδισαν τον σεβασμό όλων, με τους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα να τους καταχειροκροτούν!

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες 

Απρόοπτο και μεγάλη αμηχανία με το σπαθί! [vid]

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Απρόοπτο και μεγάλη αμηχανία με το σπαθί! [vid]

 

Μία αμήχανη στιγμή παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Ήταν μία εντυπωσιακή, από όλες τις απόψεις, στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Είχε όμως και μία… άτυχη στιγμή!

Συνέβη όταν ο υποστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το τέλος της παρέλασης.

Ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης και ο υποστράτηγος Λαλούσης κατευθύνθηκε προς τον ΠτΔ, έχοντας στον ώμο του το σπαθί του.

Έφτασε μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο ανήγγειλε το τέλος και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει το σπαθί στη θήκη του. Και λέμε «προσπάθησε», διότι για αρκετά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να τα καταφέρει, δείχνοντας εμφανώς αμήχανος! Τελικά τα κατάφερε και στη συνέχεια δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο αντάλλαξε και χειραψία.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό

25η Μαρτίου – Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια έκανε παρέλαση ξυπόλητη [vid]

25η Μαρτίου - Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια έκανε παρέλαση ξυπόλητη [vid]

Ένα από τα απρόοπτα της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη…

Το κορίτσι που όπως φαίνεται αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τα παπούτσια της αναγκάστηκε να τα βγάλει και να παρελάσει ξυπόλητη, κρατώντας τα στο χέρι.

Πολλά μπράβο στη μαθήτρια, που δεν τα έχασε και συνέχισε απτόητη την παρέλαση.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Taifer στο Youtube

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τις καλύτερες παρελάσεις με την χειρότερη σκηνοθεσία και περγραφή από την ΕΡΤ.
    Οι κάμμερες στην χειρότερη θέση με καλώδια και κακή εικόνα, περιγραφή ο Πυλιαρός άλλα τμήματα περνούσαν άλλα έλεγε,με τα αεροπλάνα έχασε τελείως την μπάλα.
    Γι΄αυτό όλα τα κρατικοδίαιτα άχρηστα μαζεύτηκαν στην ΕΡΤ και λυμαίνονται το αναγκαστικό ποσό που πληρώνουμε με την ΔΕΗ.
    Ενα από τα επιτεύγματα του συριζα μετα το σύμφωνο συμβίωσης………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ