Τουρκική πρόκληση ανήμερα της 25ης Μαρτίου: «Υπό ελληνική κατοχή τα νησιά του Αιγαίου»

1
1672

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία τουρκική πρόκληση, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Τουρκία. Αυτή τη φορά, οι… απέναντι επέλεξαν να προκαλέσουν με ανιστόρητες δηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου!

Η νέα πρόκληση έρχεται από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal Kanal, το οποίο θεωρείται αντιπολιτευόμενο, υποστήριξε ότι τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου τελούν από ελληνική «κατοχή»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, μάλιστα, ο Γιαλίμ, έδωσε στη δημοσιότητα και σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τις ασκήσεις που έκαναν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε ότι Έλληνες στρατηγοί εκπαιδεύουν οι ίδιοι τις εκεί στρατιωτικές δυνάμεις!

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να αναπτύξει δυνάμεις και να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Αιγαίου! Ανέφερε δε ότι στις 23 Ιανουαρίου άλλαξαν όλοι οι αρχηγοί εκτός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πως η πρώτη τους επίσκεψη ήταν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί… πρόκληση!

Όλα αυτά ενώ μια μέρα πριν, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου είχε «βαφτίσει» το Φαρμακονήσι… τουρκικό νησί! Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radyo Viva είπε ότι το Φαρμακονήσι «ανήκει στο Αϊδίνιο» και πως αυτό «φαίνεται σε αμερικανικά και βρετανικά έγγραφα»!

Και θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επιτεθεί στον Ερντογάν, τον κατηγόρησε πως… η Ελλάδα του παίρνει τα νησιά κάτω από τη μύτη του! «Εσύ είσαι παγκόσμιος ηγέτης και λες «λύνω και δένω» αλλά κάτω από τη μύτη σου κατελήφθη δικό σου έδαφος».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι Οθωμανοί κάνουν πανηγύρι με το μυαλό τους.
    Εμείς τι κάνουμε; Γιατί κανένας εκ των αρχόντων δεν μιλά για κατεχόμενη ΙΩΝΙΑ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ