Δολοφονία Φαίης – Συγκλονίζει η φίλη της άτυχης 23χρονης: «Το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο»

0
1578

Την ανταγωνιστική σχέση των δύο αδελφών κοριτσιών τα οποία διατηρούσαν ερωτική σχέση με τον ίδιο άνδρα περιέγραψε στην κατάθεση της η Ιωάννα Μαρμαρά, φίλη της άτυχης Φαίης Μπλάχα, η οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από το σύντροφο της, Βαγγέλη Στεφανάκη, πριν από τέσσερα χρόνια.

«Στο νοσοκομείο όταν είδα την Φαίη δεν την αναγνώρισα. Στο θάλαμο μαζί της ήταν 6-7 άτομα. Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Ήταν σκεπασμένη με ένα σεντονάκι, ο καθένας την κοίταζε και έβηχε από πάνω της. Το αριστερό της μάτι ήταν πρησμένο και μαυρισμένο, είχε αίματα στα χείλη, σημάδια στο μέτωπο από τα χτυπήματα. Τα νύχια της ήταν σπασμένα και είχε αίματα. Έπαθα σοκ. Κανένας δεν ήταν μαζί της εκείνο το πρωί», με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιέγραψε η φίλης της Φαίης, Ιωάννα Μαρμαρά, την κατάσταση της 23χρονης αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της, Βαγγέλη Στεφανάκη.

Στη συνέχεια η μάρτυρας είπε πως συνάντησε τον κατηγορούμενο στο νοσοκομείο και τότε εκείνος της έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ. «Ήταν στεναχωρημένος, είχε πανικό. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού και ότι έριξε στη Φαίη μόνο ένα χαστούκι και εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Εμείς, εκείνη την ώρα δεν είχαμε εικόνα για τα εσωτερικά χτυπήματα», και συμπλήρωσε πως είχε μελανιές στα χέρια του.

assets LARGE t 420 54346669

Ο Στεφανάκης, μάλιστα, σύμφωνα με την μάρτυρα της εξομολογήθηκε και τι προηγήθηκε του καβγά: «Μου είπε πως είχε αφήσει τη Φαίη στο σπίτι της και πήγε για ύπνο σε ένα φίλο του στο Γέρακα. Στο φίλο του τηλεφώνησε μια κοπέλα η οποία τον κάλεσε να πάνε σε ένα πάρτι στην Αθήνα. Μαζί της ήταν και η Μαριαλένα η οποία ζήτησε να του μιλήσει. Υποστήριξε ότι όταν αρνήθηκε την πρόσκληση της Μαριαλένας να πάνε μαζί στο ίδιο πάρτι εκείνη άρχισε να βρίζει τη Φαίη. Του είπε ότι είναι ανήθικη και διατηρεί παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες και πως κακώς διέκοψε τη σχέση τους για εκείνη. Ο Βαγγέλης ισχυρίστηκε πως εξοργίστηκε και ζήτησε από τη Φαίη να βρεθούν. Αφού λογομάχησαν στο τηλέφωνο, πήγε έξω από το σπίτι της όπου συνέχισαν μέσα στο αυτοκίνητο τον καβγά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Φαίη του είπε » θα κάνω οτι θέλω και εσύ είχες σχέση με την αδελφή μου» και σήκωσε πρώτη χέρι …«.

Η ανταγωνιστική σχέση μεταξύ των δυο αδελφών

Η μάρτυρας Ιωάννα Μαρμαρά καταθέτοντας ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αναφέρθηκε στην παράλληλη σχέση που φέρεται να διατηρούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, με την Φαίη και την αδελφή της Μαριαλένα και τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών για τον κατηγορούμενο.

«Η Φαίη γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω της αδελφής της. Δεν γνώριζε ότι είχαν ερωτική σχέση, το έμαθε αργότερα της το είπε ο ίδιος και στη συνέχεια το ομολόγησε και η Μαριαλενα. Η Φαίη και ο Στεφανάκης έκαναν δεσμό μετά από ένα περίπου μήνα …στο μεσοδιάστημα όμως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα…Το διάστημα (σ.σ. της γνωριμίας του με τη Φαίη) είχε σχέσεις με την Μαριαλένα. Είχαν ερωτικές σχέσεις, όχι όμως σαν ζευγάρι. Το παραδέχθηκαν και η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης. Όταν ξεκίνησε η σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με την μεγάλη της αδελφή. Η Φαίη ήταν πολύ ερωτευμένη. Το άγχος της ήταν η αδελφή της η οποία μπλεκόταν συνεχώς στα πόδια τους. Είχε υποψίες ότι τον παρενοχλεί», είπε η μάρτυρας.

Νωρίτερα ,ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο πατέρας της Φαίης, Αντώνης Μπλάχας ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις για τη σχέση του με την κόρη του Μαριαλένα . Ο Αντώνης Μπλάχας υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη του κόρη η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση και πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου 2017.

 

Κατάθεση – ποταμός του πατέρα της Φαίης: Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας!

Το χρονικό του εγκλήματος

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και έχει μείνει γνωστή ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης». Μέσα από τη δικογραφία και τις καταθέσεις που δόθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Στεφανάκης είχε δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με τις δυο αδελφές, Φαίη και Μαριαλένα Μπλάχα. Ωστόσο, μετά τον δεσμό του Βαγγέλη Στεφανάκη με την αδικοχαμένη Φαίη, η Μαριαλένα τον διεκδικούσε ακόμη και προκειμένου να τον κερδίσει έφτασε στο σημείο να εξυβρίζει και να συκοφαντεί την αδελφή της σε εκείνον. Όπως και έκανε, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο η κ. Μαρμαρά και το μοιραίο βράδυ λίγο πριν ο κατηγορούμενος συναντηθεί με τη Φαίη και εκείνη καταλήξει στο νοσοκομείο μετά την θανατηφόρα επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο.

Για την υπόθεση αυτή ο Βαγγέλης Στεφανάκης, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η συγκατηγορούμενη του Μαριαλένα Μπλάχα σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ