Τροχαίο Εύοσμος – Σοκ: Δείτε πώς έγινε το μοιραίο αυτοκίνητο (pics)

0
2814

– Σοκ και όχι μόνο προκαλούν οι φωτογραφίες από το μοιραίο αυτοκίνητο του πολύνεκρου τροχαίου στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις φωτογραφίες με το αυτοκίνητο

Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που είδαν σήμερα, Τετάρτη (29/03/2017) το φως της δημοσιότητας, η αριστερή πλευρά του οχήματος, μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις φίλοι, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμη νεαρός, έχει διαλυθεί.

Ποια τα πέντε σενάρια που οδήγησαν στην τραγωδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», οι Αρχές εξετάζουν πέντε πιθανά σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα αποδώσουν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ενδεικτικά, τα πέντε σενάρια είναι τα εξής:

• Ο 17χρονος οδηγός του ΙΧ είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και λόγω απειρίας έχασε τον έλεγχο σε μια μικρή στροφή που βρίσκεται περίπου 10 μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης.

• Ο 17χρονος να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ως προς αυτό το ενδεχόμενο, θα δώσουν απαντήσεις τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα, πάντως, με τον πατέρα του 17χρονου συνεπιβάτη που τραυματίστηκε, τα παιδιά δεν είχαν πιει.

• Ο οδηγός μάλλον έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

• Η προσοχή του 17χρονου οδηγού μπορεί να αποσπάστηκε από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

• Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Ι.Χ. πιθανώς να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο και να επιχείρησε να το αποφύγει. Σύμφωνα με τους ειδικούς πραγματογνώμονες, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογο, εξαιτίας του παρατεταμένου φρεναρίσματος, πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του Ι.Χ. στο κράσπεδο.

Σημειώνεται πως ήδη η εισαγγελέας, Ευαγγελία Καρανίκα, έχει ζητήσει τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Εύοσμος: Τα πέντε σενάρια του πολύνεκρου τροχαίου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις νεαρούς φίλους

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 17χρονος συνεπιβάτης

Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο πέμπτος επιβαίνων του μοιραίου αυτοκινήτου.

Ο 17χρονος είναι πολυτραυματίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

«Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας με πολλά τραύματα και σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχει πολλαπλά κατάγματα, αιμοθώρακα, έγινε σχετική παροχέτευση με συσκευή bilaou. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένος και σε καταστολή» είπε ο κ. Σπανός τονίζοντας ότι «η κατάστασή του νεαρού ασθενούς δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εκείνο που οι γιατροί επιθυμούν είναι να πετύχουν τη σταθεροποίηση της κατάσταση του. Αν δεν γίνει αυτό δεν είναι δυνατή καμία εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός.

Θρήνος στις κηδείες των μαθητών στον Εύοσμο: Την ίδια ώρα στο φως ανατριχιαστικές εικόνες μοιραίου αυτοκινήτου

Ποιες οι ανατριχιαστικές εικόνες του αυτοκινήτου που στοίχισε τη ζωή 4 εφήβων στον Εύοσμο, έρχονται στο φως την ώρα που γίνονται οι κηδείες των παιδιών;

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές, κρατώντας λευκά γαρίφαλα στα χέρια, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στους δύο ναούς της δυτικής Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο, όπου πρόκειται να τελεστούν οι κηδείες των δύο εκ των τεσσάρων νεαρών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κηδεία του ενός 17χρονου πραγματοποιείται στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Κοιμητήρια Ευόσμου και του παιδικού του φίλου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Αύριο, στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς θα οδηγηθεί και ο 17χρονος οδηγός ενώ ο 19χρονος που επέβαινε στο αμάξι θα κηδευτεί επίσης αύριο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το μοιραίο αυτοκίνητο μάρκας Volvo και σειράς S40, μοντέλο του 2004. Τα ελαστικά του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος νεαρός και προσέκρουσε σε τοιχίο φέρει μεγάλα χτυπήματα στην αριστερή πλευρά και έχει στραπατσαριστεί καθολικά, με το αμάξωμα να έχει στραβώσει προς τα μέσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ