Θρίλερ στα Ανώγεια: Αυτός είναι ο 24χρονος που δολοφονήθηκε για τα βοσκοτόπια – Άφαντος ο δράστης

1
2812

Βαρύ το πένθος στα Ανώγεια: Κηδεύτηκε ο 23χρονος Μανόλης – Φόβοι για βεντέτα

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό των Ανωγείων στο Ρέθυμνο, εξαιτίας του φονικού, που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με πρωταγωνιστές θείο και ανηψιό.

Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, οι οποίοι με βαθιά οδύνη τον αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Δευτέρας (10/4/2017). Η εξόδιος ακολουθία εψάλη  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ανωγείων, ενώ λίγο μετά τις 5:00 ολοκληρώθηκε και η ταφή του αδικοχαμένου νεαρού.

Οι Ανωγειανοί μουδιασμένοι παρακολουθούν την τραγωδία που «χτύπησε» το χωριό τους, βιώνοντας τη δική τους Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ένα 23χρονο παλικάρι έπεσε νεκρό από το όπλο συγγενή του, του ξαδέρφου του πατέρα του για τα… βοσκοτόπια.

Ωστόσο το κλίμα μεταξύ των δύο οικογενειών είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μια και τα σπίτια των «πρωταγωνιστών» του φονικού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα με το άλλο.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ «ΒΕΝΤΕΤΑΣ» – ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ένας 24χρονος έπεσε νεκρός από το όπλο του θείου του – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα Ανώγεια – Ορατός ο φόβος «βεντέτας»

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, μετά τη δολοφονία ενός 24χρονου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, με αφορμή κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα πυροβολήθηκε από τον ξάδερφο του θείου του κατά τη διάρκεια συμπλοκής για βοσκοτόπια, λίγο έξω από τα Ανώγεια.

Ο 54χρονος πυροβόλησε το νεαρό, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο θώρακα το οποίο και του κόστισε τη ζωή.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφία του άτυχου νέου

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 24χρονος Μανώλης Στρατάκης, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στη συνέχεια όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή.

Σήμερα Δευτέρα (10/04) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα Ανώγεια, ενώ τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί από το χωριό για ευνόητους λόγους καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Ο δράστης παραμένει άφαντος και αναζητείται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα αυτοψία σήμερα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν τον 24χρονο στην τελευταία του κατοικία, στις 4 το μεσημέρι.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία. Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να φερθούν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην εγερθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.

Ο 24χρονος αφήνει πίσω του δύο γονείς και τρία αδέρφια. Όλη η οικογένεια μένει ακριβώς δίπλα στο σπίτι του δράστη.

«Η δικαιοσύνη θα πάρει θέση και θα αποφασίσει όμως το θέμα είναι το τι θα γίνει μετά και το πώς εμείς εδώ στο χωριό θα προστατεύσουμε και τις δύο οικογένειες από μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη», τόνισε ο κ. Καλλέργης.

Πηγή πληροφοριών: flashnews.gr, cretalive.gr

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με κατοίκους των Ανωγείων, κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 100 χρόνια όταν πάλι για κτηματικές διαφορές, σκοτώθηκαν άνθρωποι από δύο οικογένειες, μόνο που τότε δεν ήταν συγγενείς όπως τώρα.

Ο δήμαρχος των Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως σήμερα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αλλά περιμένουν την κηδεία στις τέσσερις το μεσημέρι στο νεκροταφείο του χωριού.

«Σήμερα έχουμε ησυχία, τα πράγματα είναι καλύτερα και μέχρι την κηδεία θα είναι ήσυχα.. Στις 4 θα μεταφέρουν τον νεκρό στο νεκροταφείο. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η κηδεία, μετά η διαχείριση με την αστυνομία. Υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση στην περιοχή μας. Οι συγγενείς του δράστη έχουν εξαφανιστεί από το χωριό» είπε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Ένας κάτοικος του χωριού ο κ. Γιάννης που γνωρίζει και τους δύο, υπογράμμισε ότι η ένταση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη υπήρχε εδώ και έξι μήνες αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα έβγαιναν τα όπλα.

«Σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα γιατί είναι η κηδεία. Αυτοί τσακώνονταν για έναν τόπο στο βουνό, δηλαδή αυτοί οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους στη μια πλευρά του βουνού και ο άλλος από την άλλη. Μοιράζονταν στη μέση το βουνό και ο ένας ήθελε περισσότερο από τον άλλον… εδώ και έξι μήνες γινόταν αυτή η δουλειά. Σε έναν καβγά τραβάει ο ένας το πιστόλι και θέλει να παίξει μια πιστολιά και τελικά χτυπήθηκε ο νεαρός και πέθανε. Δεν ήταν δηλαδή ότι πήγε για να τον σκοτώσει. Ο δράστης έχει πέντε παιδιά και είναι παντρεμένα δυο-τρία. Η οικογένεια του φονιά έχει φύγει από το χωριό. Τα πράγματα είναι δύσκολα από τώρα και μετά. Αυτό είχε να συμβεί 100 χρόνια ακριβώς στο χωριό, με ένα παρόμοιο περιστατικό όχι όμως με συγγενείς. Εύχομαι να μην γίνει τίποτα, αυτό παρακαλάμε όλοι στο χωριό» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο: Φόβος για βεντέτα στα Ανώγεια: Εξαφανίστηκε η οικογένεια του

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουν τα αμερόληπτα ΜΜΕ. Ο Λεμπιδάκης τι έγινε από τα Πλαστικά Κρήτης; Πώς γίνεται να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ για την απαγωγή του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ