Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι

0
3199

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο, Δευτέρα του Πάσχα (17/04/2017) ο καιρός – Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Αλλάζει από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός. Το σκηνικό θα συνθέσουν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), είναι:

Α. Αρχικά η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Έκτακτη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ