Χανιά: «Πλημμύρισαν» με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες

3
960
Με περισσότερους από 3.000 επισκέπτες «πλημμύρισαν» σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, τα Χανιά.
Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων P&O CRUISES επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο VENTURA. Το πλοίο με χωρητικότητα 3.078 επιβάτες και 1.205 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Μαγιόρκα της Ισπανίας και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Μύκονο. Η εταιρεία P&O CRUISES είναι μία από τις κορυφαίες και παλαιότερες εταιρείες κρουαζιέρας με ιστορία 180 ετών.
Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο) και έχει στο στόλο της 8 πλοία.
Το πλοίο VENTURA είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο της εταιρείας, κατασκευάστηκε το 2008 και διαθέτει 1.553 καμπίνες εκ των οποίων 28 σουίτες, 12 εστιατόρια, 11 μπαρ, 4 πισίνες, 6 υδρομασάζ, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, γήπεδο τένις & μίνι γκολφ, κλπ. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεγάλης κατηγορίας και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει χώρους και ειδικά προγράμματα-δραστηριότητες για παιδιά από 2-17 χρονών.
Όπως επισημαίνει ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων. Κ. Μπροκαλάκης η σημερινή επίσκεψη της εταιρείας P&O CRUISES για πρώτη φορά στα Χανιά, είναι αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στo Los Angeles των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους και επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τα Χανιά.
Πηγή: haniotika-nea.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περισσότερους από 11.000 επισκέπτες αναμένεται ότι θα υποδεχθούν την επόμενη εβδομάδα οι Χανιώτες, καθώς στο λιμάνι της Σούδας θα προσεγγίσουν έξι κρουαζιερόπλοια.
    Ηδη το Μεγάλο Σάββατο κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο «MEIN SCHIFF 3» με 2.726 επιβάτες και 1.018 άτομα πλήρωμα προερχόμενο από τον Πειραιά.
    Συνολικά φέτος έχουν προγραμματιστεί 87 προσεγγίσεις πλοίων κρουαζιέρας στα Χανιά, αριθμός που αναμένεται να είναι μεγαλύτερος λόγω και εκτάκτων προσεγγίσεων.
    Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ