Αποκλειστικό Newsbomb.gr: «Ο παιδοκτόνος ήξερε τι έκανε. Ήθελε το κοριτσάκι νεκρό»

0
2314

«Έπραττε κατά συνείδηση ο παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας»

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: «Έπραττε κατά συνείδηση ο παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας»

Στέλλα Εικοσπεντάκη: «Ο παιδοκτόνος έπραττε κατά συνείδηση», δηλώνει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της μάνας της αδικοχαμένης 6χρονης Στέλλας – Την Τρίτη (02/05/2017) στις 12:00 η απολογία του 61χρονου πρώην αστυνομικού

 

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Για μεθοδικότητα και σχεδιασμό της δολοφονίας του ανάπηρου παιδιού του κάνει λόγο ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της Πόπης Εικοσπεντάκη, μητέρας της 6χρονης Στέλλας, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr για την τραγική υπόθεση της δολοφονίας του μικρού κοριτσιού που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Όπως τονίζει ο συνήγορος της μητέρας, «ο 61χρονος πατέρας θέλησε να εξοντώσει το ίδιο του το παιδί και το πέταξε στα σκουπίδια, αυτή είναι η τραγωδία. Δεν έχει καμία ψυχολογική κατάσταση, η οποία αποκλείει ή μειώνει τον καταλογισμό. Εν ολίγοις έπραττε κατά συνείδηση».

«Μόνο και μόνο η μεθοδικότητα μετά την πράξη που έκρυψε το πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια, που πέταξε τα χρυσαφικά της γυναίκας του, ώστε να ισχυριστεί ψευδέστατα πως μπήκαν ληστές στο σπίτι, το ότι δασκάλεψε το άλλο του παιδάκι να πει πως έκλεψαν την αδερφή του και πως έκανε 10 ώρες να ομολογήσει στην ανάκριση… δε νομίζω πως χρειάζεται κάποιο άλλο στοιχείο να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα πως έπραττε μεθοδικότατα και με πλήρη συνείδηση», υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δημητρίου, ο ίδιος έλαβε εντολή «από την οικογένεια της μητέρας, η κατάσταση της οποίας είναι τραγική – απελπιστική, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος, η ανάκριση του 61χρονου παιδοκτόνου ενώπιον του ανακριτή θα γίνει την Τρίτη (02/05/2017) στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα θα παραβρίσκεται στην κηδεία της αδικοχαμένης 6χρονης Στέλλας.

Ακούστε τι δήλωσε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr o δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδερφός της 6χρονης Στέλλας

Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδερφός της 6χρονης Στέλλας

«Θα ησυχάσω μόνο όταν καταδικαστείς σε ισόβια!»

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες για την πρώτη επαφή της μητέρας της 6χρονης με τον παιδοκτόνο το Σάββατο (29/04/2017) στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όταν η γυναίκα αντίκρισε τον παιδοκτόνο, όρμησε κι επιχείρησε να τον χτυπήσει, φωνάζοντάς του: «Είναι ηθικό χρέος μου να απαλλάξω το κοινωνικό σύνολο από σένα! Θα ησυχάσω μόνο όταν καταδικαστείς σε ισόβια!».

Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την Πόπη Εικοσπεντάκη.

Σημειώνεται πως ο 61χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή, αναμένεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ζήτησε συνδρομή ψυχιάτρου από τους αστυνομικούς που τον φρουρούν, ισχυριζόμενος ότι δε νιώθει καλά.

Η μοναδική επιθυμία του παιδοκτόνου σε φρουρό του

Αμίλητος και με το κεφάλι συνεχώς σκυμμένο πέρασε τα πρώτα του εικοσιτετράωρα ο παιδοκτόνος, Γιάννης Εικοσπεντάκης, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Ο 61χρονος πρώην αστυνομικός βρίσκεται στην Διεύθυνση Ασφαλείας του τμήματος Ανθρωκτονιών κλεισμένος σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με σκοπό να μην έρθει σε επαφή με άλλους κατηγορούμενους.

Όπως εκτιμούν οι έμπειροι αστυνομικοί υπάρχει κίνδυνος επίθεσης εναντίον του, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή που μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ υπήρξαν αντιδράσεις από Έλληνες κρατουμένους που δεν δίσταζαν να τον βρίζουν.

Για να μην γενικευτεί η ένταση δόθηκε αμέσως εντολή από αξιωματικό της Διεύθυνσης Ανθρωκτονιών, ο 61χρονος να απομονωθεί μέχρι να μεταφερθεί την ερχόμενη Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί

Όπως είπαν στο Newsbomb.gr ο Γιάννης Εικοσπεντάκης δεν μιλάει σε κανέναν και δεν έχει ζητήσει να δει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Το μόνο που ζήτησε ήταν να μάθει πως είναι η κατάσταση της υγείας της συζύγου του.

Το μείζον ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες – ψυχίατροι και ψυχολόγοι της Αστυνομίας είναι αν ο αδίστακτος παιδοκτόνος είναι τόσο βαριά άρρωστος (ψυχολογικά), όσο ο ίδιος ισχυρίζεται στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής

«Αυτός νόμιζε ότι είμαι φίλος του, όμως δεν είμαι γιατί ο άνθρωπος είναι εγκληματίας». Με τα λόγια αυτά περιγράφει τον Γιάννη Εικοσπεντάκη, ένας πρώην συνάδελφός του αστυνομικός.

Το ψυχογράφημα του 61χρονου παιδοκτόνου από τον 6χρονο δίδυμο αδελφό της Στέλλας, είναι συγκλονιστικό όπως το αποτύπωσε στην κατάθεσή της η ψυχολόγος της Αστυνομίας:

«Ο μικρός μου είπε ότι είμαστε στην Αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν την αδελφή του, την οποία είχαν κλέψει από το σπίτι τους το βράδυ… Μου είπε ότι μπήκαν κλέφτες, κλέψανε την αδελφή του, τα χαρτιά της που ήταν από τους γιατρούς, καθώς και κάτι χρυσαφικά. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό συνέβη επειδή όπως ενημερώθηκε από τον πατέρα του, ο τελευταίος είχε αφήσει τη νύχτα κατά λάθος τα κλειδιά του έξω από την πόρτα (…)

PAIDOKTONOS STELLAS7

PAIDOKTONOS STELLAS4

PAIDOKTONOS STELLAS5

Ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε κιχ. Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισσότερες επεξηγήσεις (…)

Τον ρώτησα, αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι (…) Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και μη την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (…) Μου είπε ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο. Επίσης, ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μαμά, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να της συμβαίνει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ