Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα – Όλη η αλήθεια. Σοκαρισμένος ο 10χρονος γιος του: «Γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να…». Τι λέει η ψυχολόγος

1
2460

Ποιος σκότωσε τον Βασίλη Γρίβα – Όλη η αλήθεια

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και οι σχέσεις του θύματος με το οικογενειακό του περιβάλλον – Στα κινητά τηλέφωνα και στα όπλα της δολοφονίας στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ψυχρώ δολοφονία του Βασίλη Γρίβα – «Επαγγελματίες» δολοφόνοι οι εκτελεστές – Γιατί επέλεξαν να του στήσουν καρτέρι έξω από το σχολείο;

Αν και κανείς ακόμα δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν εχονυχιστικά ακόμα και τα ζητήματα ενδοοικογενειακών διαφορών που είχε το θύμα με συγγενείς του προκειμένου να ξεδιπλώσουν το κουβάρι της δολοφονίας.

Όπως γράφει tovima.gr μία παρόμοια επίθεση που είχε σημειωθεί προ μερικών ετών στο Αιγάλεω με πυροβολισμούς σε βάρος ποινικού ο οποίος συνοδευόταν επίσης από μικρό παιδί, τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες για δολοφονίες «νονών της νύχτας» (κυρίως την περίοδο 2007-2009), αλλά και οι διαμάχες Ελλήνων και Αλβανών ποινικών επανεξετάζονται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας του 47χρονου κατηγορούμενου για εκβιασμούς, Βασίλη Γρίβα, το πρωί της Τετάρτης έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, όπου συνόδευε τον 11χρονο γιο του.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την Πέμπτη τουλάχιστον 8-9 ποινικούς που είχαν εμπλοκή σε κυκλώματα ληστειών και εκβιασμών για να εξετασθούν για την υπόθεση.

Πρόκειται για παλιούς γνωστούς από αντίπαλες συμμορίες ή για κάποιους από τους συνεργούς του που θεώρησαν ότι τους «πούλησε» και ήθελαν εκδίκηση;

Τίποτα από τα δυο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ίσως μάλιστα το δεύτερο σενάριο να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνουν τις έρευνες τους στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του το θύμα προκειμένου να δουν με ποιους μιλούσε το τελευταίο διάστημα και με ποιους – ενδεχομένως – βρισκόταν σε κόντρα και αντιπαράθεση.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους οι άντρες της Ασφάλειας είναι τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική έρευνα των όπλων που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το όπλο του θύματος, αλλά και οι κάλυκες από τα πιστόλια των εκτελεστών έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση…

Η απάντηση για το αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες «εκκαθαρίσεις» θα κρίνει πολλά…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 47χρονος είχε πυροβοληθεί το 2003 από «αντίπαλό» του στον ποινικό χώρο, ενώ το 2011 του είχε αποδοθεί ηγετικός ρόλος σε ομάδα εκβιαστών με 29 μέλη, όπου είχαν κατηγορηθεί για σχεδιασμούς δολοφονιών, για ξυλοδαρμούς, για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στη δράση αυτής της συμμορίας συμμετείχαν και αστυνομικοί.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη κι άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Μάλιστα, ο Γρίβας είχε παραδοθεί αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη τον Μάιο του 2011, φθάνοντας με… ταξί στα δικαστήρια.

Εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Το συμβόλαιο θανάτου μέσα από τη φυλακή

«Ο Βασίλης Γρίβας τα τελευταία χρόνια ήταν «μοναχικός λύκος» στον χώρο της νύχτας, τα είχε «σπάσει» με βαρυποινίτη αρχινονό με τον οποίο είχαν στενή συνεργασία και οι πληροφορίες λένε ότι πλέον δούλευε μόνος του. Είχε διαφορές με μπράβους και όπως φαίνεται, κάποιος απ’ αυτούς πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου. Οι εκτελεστές είχαν παρακολουθήσει τον 47χρονο πρώην αθλητή μπόντι μπίλντερ και αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν έξω από το δημοτικό σχολείο, λίγα δευτερόλεπτα αφού αφήσει τον 10χρονο γιο του για να τον αιφνιδιάσουν και να μην προλάβει να αντιδράσει. Ο εκτελεστής, ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε με εννιάρι πιστόλι 9 φορές και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, ο οποίος ήταν παλιός «γνώριμος» του τμήματος δίωξης εκβιαστών. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του ηθικού αυτουργού, αλλά και των πληρωμένων δολοφόνων, αλλά τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους είναι λίγα. Το αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι που έκαψαν λίγα μέτρα μακριά από το δημοτικό σχολείο, το είχαν κλέψει από το Χαλάνδρι και για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Με βάση τις μαρτυρίες, αλλά και από οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προσπαθούν να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δολοφόνων, αφού εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν, ότι το πιστόλι με το οποίο «γάζωσαν» το νονό της νύχτας είναι «καθαρό».

Σοκαρισμένος ο 10χρονος γιος του Βασίλη Γρίβα: «Γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να…». Τι λέει η ψυχολόγος

Ποια τα σπαρακτικά λόγια του 10χρονου γιου του Βασίλη Γρίβα;

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται ο μόλις 10 ετών γιος του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος χθες το πρωί είδε μπροστά στα μάτια του την δολοφονία του πατέρα του.

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου, η ψυχολόγος που έχει αναλάβει εδώ και καιρό – για άλλους λόγους – την ψυχολογική υποστήριξη του μικρού παιδιού μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika.gr για την πρώτη αντίδραση που είχε το μικρό παιδί, καθώς η ψυχολόγος του ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θέλησε να μιλήσει.

«Γιατί σε μένα; Γιατί τον πατέρα μου; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Γιατί έπρεπε να το ζήσω αυτό;» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 10χρονου γιου του Βασίλη Γρίβα, που στην πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία είδε το πιο άσχημο σκηνικό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του, την δολοφονία του πατέρα του.

«Το παιδί είχε άριστη σχέση με τον πατέρα του και έχω να σημειώσω ότι ήταν και ένας πολύ καλός πατέρας απέναντι στο παιδί του», δηλώνει η ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου μιλώντας στα parapolitika.gr.

«Μόλις 15 λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό μίλησα με το παιδί στο τηλέφωνο. Ο πόνος και ο θυμός του ήταν μεγάλος. Προς το παρόν εξακολουθεί να βιώνει έναν μεγάλο πόνο. Τα πρώτα πράγματα που μου είπε, είναι ερωτήματα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τώρα, αλλά ίσως και στην υπόλοιπη ζωή του.

Με ρώτησε «γιατί σε μένα; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Να το ζήσω αυτό;» Σαφώς είναι ερωτήματα που με πολύ υποστήριξη από την πλευρά μου, σε καθημερινή βάση θα προσπαθήσουμε να λύσουμε.

Το περιβάλλον του ευτυχώς είναι και θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό προκειμένου κάποια στιγμή ο 10χρονος στο μέλλον να βρει ισορροπίες και απαντήσεις. Προς το παρόν είναι βασανιστικό το συναίσθημα και τα όσα βιώνει».

Η Ελπίδα Γεωργακοπούλου στην ερώτηση για το πώς θα εξελιχθεί η ψυχολογία του παιδιού απαντάει πως «βρίσκεται στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών και  δύσκολα θα μπορέσει να σβήσει όλες αυτές τις μνήμες, τις εικόνες, ακόμη και τους ήχους και τις φωνές που τον τραυμάτισαν χθες και αποτυπώθηκαν στο μυαλό του. Θα υπάρξει προσπάθεια σαφώς, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ