Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός τρένου με 4 νεκρούς! Διαπέρασε σπίτι… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο)

2
1668

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει ο εκτροχιασμός τρένου στη Θεσσαλονίκη – Η αμαξοστοιχία εξετράπει της πορείας της και καρφώθηκε σε σπίτι – Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 5 ακόμα τραυματίστηκαν – Τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων επιβατών 

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό ‘Αδενδρο, για άγνωστους μεχρι στιγμής λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίστηκαν αμείωτα και στο σημείο έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών, αλλά και να μάθουν πώς συνέβη το δυστύχημα.

Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή, ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι τραυματίες

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι τρεις τραυματίες με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ο τραυματίας που ήταν διασωληνομένος, μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη. Έφτασε και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως ο τραυματίας που μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

1

φ5

«Συνεχίζουμε τον έλεγχο των βαγονιών, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κανείς εντός των βαγονιών του τρένου», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις του σώματος που παραμένουν στο σημείο μειώνονται και ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε έξι οχήματα και 15 άντρες.

Το βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας είναι ανατριχιαστικό 

Δείτε ΕΔΩ σοκαριστικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Συγκλονιστική μαρτυρία: Eίδα το χάρο με τα μάτια μου

«Είδα το χάρο με τα μάτια μου», είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. «Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

3

EK 1

EK 2

Το χρονικό της τραγωδίας

Η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι για να εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το τρένο μετέφερε 75-100 άτομα.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στις 21:40 το βράδυ του Σαββάτου έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και Πυροσβεστική καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας από την πρώτη στιγμή 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: alexandriamou.gr, emvolos.gr 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ