Ένστολοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή και απωθήθηκαν από τους συναδέλφους τους (Βρήκαν μπροστά τους 3 διμοιρίες ΜΑΤ Pics – BINT)

0
1469

Ένταση στην πορεία των σωμάτων ασφαλείας πριν από λίγο όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν το Κοινοβούλιο – Σπρωξιές και αντεγκλήσεις

Ένταση, με αντεγκλήσεις και σπρωξιές μεταξύ αστυνομικών που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και συναδέλφων τους που βρίσκονταν σε υπηρεσία, σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην κατάληξη της πορείας που πραγματοποιούσαν τα σώματα ασφαλείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Αστυνομικοί, αλλά και στελέχη από όλα σώματα ασφαλείας, προσπάθησαν με το που έφτασε η πορεία στη Βουλή να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο, κατάφεραν να αποτρέψουν το ντου των συναδέλφων τους, ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Δεν έλειψαν πάντως οι έντονες αντεγκλήσεις και οι σπρωξιές.

Συνθήματα εναντίον του Πάνου Καμμένου

Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος, να θυμίσουμε, ότι είχε δώσει υποσχέσεις για την αποφυγή περαιτέρω περικοπών στα μισθολόγιά τους, καθώς και επιστροφής των χρημάτων που είχαν αφαιρεθεί, όπως είχε αποφασίσει το ανώτατο δικαστήριο.

Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα όπως «Καμμένε θυμίσου τον λόγο της τιμής σου και έστω και στα 4 άντε και παραιτήσου», «Φρουρά – φρουρά μας κλέβουν τα λεφτά» και «Καμμένε δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης».

Βροντερό «παρών» από νωρίς στην πορεία

Νωρίτερα, με μαύρα μπαλόνια στα χέρια και με συνθήματα εναντίον των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές οι ένστολοι έδωσαν βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις εναντίον των μέτρων που φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η στιγμή της σύγκρουσης έξω από τη Βουλή

Δείτε τα βίντεο-ντοκουμέντα από την ένταση που επικράτησε έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο:

 

Τα σώματα ασφαλείας ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια με τις οποίες περικόπτονται οι μισθοί τους.

Νωρίτερα εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο γραφείο του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του. 

Το πρωί ειδικοί φρουροί ανάρτησαν πανό στον Λυκαβηττό στο οποίο είχαν αναγράψει το σύνθημα: «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα;» ενώ το ίδιο ερώτημα απηύθυναν στα γερμανικά και στην Άνγκελα Μέρκελ. 

«Είναι η χαριστική βολή στον ένστολο. Η κυβέρνηση παρανομεί με ενέργεια δεν εφαρμόζει την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που λέει ότι σε περίπτωση που κάνει μισθολόγιο θα πρέπει να είναι αυτό του 2012», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης.

«Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση δυσκολεύει τις ζωές μας. Μειώνονται τα μισθολόγια όλων με εξαίρεση 100 υψηλόβαθμους. Οι μειώσεις μεσοσταθμικά είναι στην προσωπική διαφορά είναι 5-15%», λέει ο πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών Αττικής Βασίλης Βράντζας.

Εντυπωσιακές παρουσίες «διαμαρτυρίας»

Από την πορεία των ενστόλων δεν έλειψαν και οι εντυπωσιακές παρουσίες των γυναικών που στελεχώνουν τα σώματα ασφαλείας. Παρ’ ότι ο καιρός δεν προσφερόταν, οι κοπέλες έδωσαν βροντερό «παρών», εκφράζοντας, μαζί με τους συναδέλφους τους, τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στο λογιστήριο του Κράτους οι ένστολοι

Μετά την Πλατεία Κολοκοτρώνη, οι περίπου 2000 ένστολοι κατευθύνθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου από το πρωί στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Χουλιαράκη βρίσκονται συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν στο κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου άναψαν καπνογόνα, ενώ φώναζαν το σύνθημα «φρουρά, φρουρά μας κλέβουν τα λεφτά».

Οι συνδικαλιστές που βρίσκονται στο γραφείο του Γιώργου Χουλιαράκη βγήκαν στο παράθυρο του τρίτου ορόφου του κτιρίου κάνοντας συναδέλφους τους το σήμα της νίκης και δίνοντας τους της υπόσχεση οτι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το λογιστήριο εάν δεν δικαιωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ