Πτώση ελικοπτέρου Σχοινιάς: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας

0
1115

Η μοιραία βόλτα που κατέληξε σε τραγωδία – Πολύ έμπειρος ο πιλότος με χιλιάδες ώρες πτήσεις

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του ψεκαστικού ελικοπτέρου που συνετρίβη το πρωί της Παρασκευής σε υγροβιότοπο του Σχοινιά.

Το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, είχε μόλις ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό.

Ο νεαρός φοιτητής που έκανε την πρακτική του στον υδροβιότοπο ζήτησε από τον πιλότο να πάνε μία βόλτα για να δει και εκείνος από ψηλά πώς γίνεται ο αεροψεκασμός. Μαζί στο μικρό ελικόπτερο επιβιβάστηκε και ο φύλακας του κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.

Ο φύλακας μάλιστα μετέδιδε live από το Facebook τη μοναδική εμπειρία που ζούσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Λίγα δευτερόλεπτα ωστόσο πριν την προσγείωση, οι έλικες του ελικοπτέρου χτύπησαν σε καλώδια της ΔΕΗ παρασύροντας στο θάνατο τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου, Δημήτρη Πρέντζα, συνταξιούχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, με δική του εταιρία με ελικόπτερα, με έδρα τον Πειραιά.

 

Από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ανασύρθηκε νεκρός και ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος ασφαλείας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

ptosi elikopterou voulgarelis

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως προσέκρουσε στα σύρματα και κατέπεσε.

Θρήνος από φίλους και συγγενείς

Τα θύματα της τραγωδίας στον Σχοινιά

Ποιος είναι ο άτυχος επιβάτης του ελικοπτέρου που μετέδιδε live την πτώση – «Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά», λένε για το χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου με τρεις επιβαίνοντες λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην περιοχή του υδροβιότοπου στο Σχοινιά.

Τα θύματα είναι, ο χειριστής του ελικοπτέρου Δημήτρης Πρέντζας και ο Χριστόφορος Αλέξανδρος Βουλγαρέλης, φύλακας που εργαζόταν στο κωπηλατήριο της περιοχής του Σχοινιά.

Ο τρίτος επιβάτης βρίσκεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του.

O χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με δική του εταιρεία με ελικόπτερα, η οποία έχει έδρα στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρέχονται υπηρεσίες ενοικίασης, ναύλωσης αεροσκαφών,  αεροψεκασμοί, συντήρηση ελικοπτέρων και μυοκτονίες.

Υπάλληλος του γραφείου που μίλησε στο protothema.gr δήλωσε σοκαρισμένη χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί «Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολες αυτές οι ώρες. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καλά καλά τι έχει συμβεί. Ήταν έμπειρος πιλότος, χρόνια σε αυτή την δουλειά. Ήταν πιλότος  συνταξιούχος της Πολεμικής αεροπορίας» είπε εμφανώς συγκινημένη στο protothema.gr.

Όλοι μιλούν για ένα έμπειρο πιλότο που λάτρευε την δουλειά του και είχε πάθος για αυτήν.

Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου

Το protothema.gr φέρνει στο φως και βίντεο από παλαιότερους αεροψεκασμούς που είχε πραγματοποιήσει στη Ναυπακτία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ