ΕΓΕ Κω: Παρανόηση & ατυχής στιγμή… Δεν γίνεται αποδεκτή η παραίτηση της Χρ. Σαπουλίδου

0
594

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Δ.Σ. ΕΓΕ-ΚΩ

Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται σε συμβάν   κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Παράρτημα Κω της ΕΓΕ  στις 16 Οκτωβρίου, το Δ.Σ. αφού εκφράσει τις ευχαριστίες του προς  τον Μητροπολίτη για την παραχώρηση της αίθουσας της Πνευματικής Εστίας, και για την παρουσία του, όπως και προς  όλους και όλες – εκπροσώπους Αρχών και Φορέων, μέλη ,φίλους,  ΜΜΕ- που παραβρέθηκαν ,  επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της καλεσμένης Ψυχολόγου, κυρίας Άννυς Μπενέτου- Ζαμάγια, με θέμα: « Ας  μιλήσουμε για την Αγάπη.  Αναστοχασμοί για ένα πολυσυζητημένο συναίσθημα» η Πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε στον Μητροπολίτη να απευθύνει χαιρετισμό. Ο Σεβασμιώτατος  από τη θέση του  απάντησε: « Εμείς αυτό πιστεύουμε και χαιρόμαστε που το πιστεύουν και άλλοι.»

Η κυρία Χρυσούλα Σαπουλίδου, χωρίς καμία  πρόθεση  μομφής κατά του  προσώπου  του Μητροπολίτη αναρωτήθηκε χαμηλόφωνα «μήπως αυτό είναι αλαζονικό;». Η αυθόρμητη  αντίδραση της , οφείλεται  στην προσωπική της άποψη για την  ΑΓΑΠΗ ως πανανθρώπινη αξία, επειδή καταγόμενη από την πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη, διατηρεί έντονη την ανάμνηση των εκδηλώσεων αγάπης συμπολιτών της από άλλα θρησκεύματα, ακόμη και στις δύσκολες ώρες του εκτοπισμού. Παρανόηση αυτού προκάλεσε μετά το τέλος της εκδήλωσης μια έντονη συζήτηση  μεταξύ του Μητροπολίτη και της Χρ. Σαπουλίδου,  η  οποία  βέβαια  έληξε γρήγορα,  αφού δόθηκαν οι απαραίτητες επεξηγήσεις. (ακολούθησε η  δημόσια συγνώμη από την ίδια).

 Η όποια ατυχής  συνέχεια μόνο λύπη και πικρία προκαλεί, όσο εμπλέκει την ΕΓΕ.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ως  Γυναικεία Κοινωνική Οργάνωση έχουμε αποδείξει  ότι σεβόμαστε τους θεσμούς. Περιβάλλουμε με τον αρμόζοντα σεβασμό και εκτίμηση τον Σεβασμιώτατο  κ.κ. Ναθαναήλ για την προσωπικότητα του  και το πλούσιο έργο του και τον ευχαριστούμε  που  τιμά  κάθε δράση μας .

Όσο για τη   Χρυσούλα Σαπουλίδου ,ιδρυτικό μέλος και  Γραμματέα η οποία  για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας οδηγήθηκε στην υποβολή παραίτησης , τα μέλη του Δ.Σ. εκτιμώντας το ήθος της  και  αναγνωρίζοντας  την   πολύχρονη   και ουσιαστική προσφορά της  στην πραγμάτωση των σκοπών της Οργάνωσης ,  δεν  κάνουν  αποδεκτή την παραίτηση και προσβλέπουν στη συνέχιση της αγαστής  συνεργασίας.

Κλείνοντας, μετά από  μια εκδήλωση για την Αγάπη, με την  εξαιρετική ομιλία ενός υπέροχου ανθρώπου, της Άννυς Μπενέτου Ζαμάγια ,  ευχόμαστε  «οι στιγμές σύνδεσης και αγάπης» -όπως τόνισε η ομιλήτρια- να είναι πολλαπλάσιες στην ζωή όλων.

ΤΟ Δ.Σ. ΕΓΕ- ΚΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ