Προπονήτρια αποκαλύπτει την εύκολη άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα ταυτόχρονα

0
272

To καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες παίρνουμε την απόφαση να μπούμε σε πρόγραμμα.

Η στιγμή που θα βγούμε στην παραλία σχεδόν μας στοιχειώνει -ακόμα και τις πιο αδύνατες.

Αν δεν είστε λάτρεις του fitness και η λέξη γυμναστήριο σας ακούγεται σαν βουνό που μέσα στον καύσωνα δεν μπορείτε να αντέξετε, μερικές μικρές αλλαγές στην διατροφή και την καθημερινότητα μπορούν να βοηθήσουν.

Η άσκηση είναι φυσικά απαραίτητη δεν χρειάζεται όμως να είναι εξοντωτική. Ψάχνοντας απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει η κάθε γυναίκα βρήκαμε αυτήν την κίνηση που τονώνει όλο το σώμα.

Εντάξτε την στην καθημερινότητά σας και γιατί όχι στην προπόνησή σας και βγείτε στην παραλία με αυτοπεποίθηση.

Η άσκηση έρχεται από την Αμερικανίδα προπονήτρια Τamara Pridgett που αποκαλύπτει στο Popsugar πόσο σημαντικά είναι τα Lunges, δηλαδή οι προβολές.

«Ως προπονήτρια, ξοδεύω πολύ χρόνο πειραματίζοντας με διαφορετικές κινήσεις που θα δώσουν στους πελάτες μου το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία από τις κινήσεις που έχω αρχίσει να εφαρμόζω σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα που σχεδιάζω είναι το reverse lunge, η αντίστροφη προβολή, αυτή την φορά με άρση του γονάτου.

Λατρεύω αυτή την κίνηση επειδή προκαλεί την ισορροπία σας, σας αναγκάζει να σταθεροποιήσετε τον πυρήνα σας (για να σηκωθείτε και να σηκώσετε το γόνατό σας) και εστιάζει στους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σας.

Αυτή η κίνηση είναι ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να ενδυναμώσουν τα πόδια τους και να τονίσουν του γλουτούς.

Επιπλέον γυμνάζει τους κοιλιακούς και είναι πολύ απλή.

 

Πώς θα το κάνετε:

Σταθείτε με τα πόδια μαζί. Κάντε ένα ελεγχόμενο βύθισμα (ή μεγάλο βήμα) προς τα πίσω με το αριστερό σας πόδι.

Καθώς σπρώχνετε πίσω με το αριστερό σας πόδι, φέρτε το αριστερό σας χέρι προς τα εμπρός για να διατηρήσετε την ισορροπία σας.

Χαμηλώστε τους γοφούς σας έτσι ώστε ο δεξιός μηρός σας (μπροστινό πόδι) να είναι παράλληλος με το δάπεδο και το δεξιό γόνατό σας να σχηματίζει ορθή γωνία.

Κρατήστε το αριστερό γόνατο λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών και στραμμένο προς το πάτωμα.

Από το έδαφος, οδηγήστε το αριστερό γόνατό σας σε όρθια θέση πάντα σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών και φέρτε το στο ύψος του στήθους σας. Παράλληλα φέρτε μπροστά το αντίθετο χέρι για να διατηρήσετε την ισορροπία.

Επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Κάνετε τρία σετ των 12 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

Δοκιμάστε αυτή την κίνηση και θα δείτε άμεσα διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ