Λαμπερές μετά τα 50 όπως οι Γαλλίδες -Τι κάνουν τα περίφημα French girls για να διατηρούνται φρέσκα σε κάθε ηλικία

0
209

Λαμπερές μετά τα 50 όπως οι Γαλλίδες -Τι κάνουν τα περίφημα French girls για να διατηρούνται φρέσκα σε κάθε ηλικία

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι γυναίκες στον κόσμο ψάχνουν μανιωδώς ν’ ανακαλύψουν τα μυστικά των Γαλλίδων, προσπαθώντας να «κλέψουν» λίγη από τη λάμψη των Catherine Deneuve, Emmanuelle Alt, Juliette Binoche, Isabelle Huppert και των υπόλοιπων French style και beauty icons, που λατρέψαμε και συνεχίζουμε να λατρεύουμε για την αιώνια γοητεία τους.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιους «άσους» κρύβουν στο μανίκι τους και τα πολύτιμα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς από σήμερα κιόλας!

1) Αποφεύγουν το νερό της βρύσης στο πρόσωπο

Οι Γαλλίδες είναι εξαιρετικά προσεκτικές με όσα βάζουν στο πρόσωπό τους. Σε συνέντευξή της στο site ομορφιάς Byrdie, η διακεκριμένη δερματολόγος Dr. Deborah Luftman εξήγησε ότι τα κορίτσια από τη Γαλλία αποφεύγουν να πλένουν το πρόσωπό της με νερό της βρύσης, το οποίο θεωρείται «πολύ σκληρό» για το δέρμα και μπορεί να το ερεθίσει, λόγω των αλάτων και άλλων στοιχείων που μπορεί να περιέχει.

Αντί γι’ αυτό, προτιμούν το θαυματουργό micellar water, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες και απογειώνει κατά 90% την ενυδάτωση του δέρματος.

Έτσι, προσφέρει ένα βαθύ, ευεργετικό καθαρισμό, απαλλάσσοντας το δέρμα από του ρύπους και τα υπολείμματα του μακιγιάζ.

2) Η ενυδάτωση για τις Γαλλίδες είναι σχεδόν θρησκεία

Και μιας και αναφέραμε την ενυδάτωση, αξίζει να αναφέρουμε ότι, κάθε γυναίκα στη Γαλλία επενδύει περισσότερο σε κρέμες και λοσιόν ενυδάτωσης υψηλής ποιότητας, παρά σε προϊόντα μακιγιάζ.

Σύμφωνα με την Mathilde Thomas, ιδρύτρια του γαλλικού skincare brand Caudalie, οι Γαλλίδες στοχεύουν σε μια «super-healthy, λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα».

 

3) Βρείτε το hairstyle που σας ταιριάζει

Η Caroline de Maigret, style icon και συγγραφέας του «How To Be Parisian Wherever You Are», αποκάλυψε στο Into The Gloss ότι, ένα από τα μυστικά για να δείχνετε πάντα νέα και λαμπερή είναι να βρείτε το signature χτένισμα που κολακεύει το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σας και απλά να το φρεσκάρετε ανά περιόδους.

Αν και η ίδια δεν έχει μπει ακόμα στα πρώτα -ήντα (είναι 44) σίγουρα και οι over 50s κυρίες, μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της κομψής Παριζιάνας. Εκείνη, βρήκε «σωτηρία» στις αφέλειες -οι οποίες πλέον θεωρούνται iconic!

«Έχω αφέλειες εδώ και 10 χρόνια. Μου αρέσουν. Αρχικά, επειδή πιστεύω ότι έχω μεγάλο πρόσωπο, οπότε νομίζω φέρνουν την απαραίτητη ισορροπία. Έπειτα, καμουφλάρουν τις γραμμές στο πρόσωπό μου. Όταν άλλα κορίτσια κάνουν botox, εγώ βάζω μπροστά τη φράντζα μου!» είπε η ίδια.

4) Προσοχή στον τρόπο που κοιμάστε

Ένας από τους κανόνες που τηρούν ευλαβικά, σύμφωνα με την Dr. Julia Tzu, δερματολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο New York University School of Medicine, είναι ότι οι Γαλλίδες προσέχουν πολύ τον τρόπο που κοιμούνται.

Μιλώντας στο αμερικανικό Marie Claire, η ίδια τόνισε ότι η λεγόμενη «French technique» συμβουλεύει τις γυναίκες να κοιμούνται ανάσκελα, προλαμβάνοντας, έτσι, τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο και στο λαιμό. Αν σας δυσκολεύει αυτή η στάση, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα βαμβακερά σεντόνια με μεταξωτά, καθώς, τα τελευταία λέγεται ότι μειώνουν την τριβή, ανάμεσα στο ύφασμα και την επιδερμίδα.

5) Η άσκηση πρέπει να είναι αποτελεσματική, αλλά και διασκεδαστική

Η Mireille Guiliano, συγγραφέας του βιβλίου «French Women Don’t Get Faclifts» τόνισε ότι, οι Γαλλίδες ναι μεν γυμνάζονται, αλλά δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει κανείς «gym freaks». Μάλιστα, δεν αγαπούν καθόλου την άσκηση στον κλειστό χώρο του γυμναστηρίου και προτιμούν άλλου είδους προπόνησεις, όπως το τρέξιμο στη φύση ή τις ασκήσεις aerobic σε πισίνα, οι οποίες είναι πολύ fun!

«Μια Γαλλίδα δε θα έκανε τίποτα που να είναι βαρετό -το θεωρούν βασανιστήριο. Γι’ αυτό και δεν βλέπεις πολλές στο γυμναστήριο. Δεν είμαστε γεννημένες για τέτοιους είδους άσκηση» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε, λοιπόν, το Parisian way of fitness και βρείτε αυτό που σας αρέσει, ώστε να μη βλέπετε τη γυμναστική ως… καταναγκαστική εργασία.

6) Τι περιλαμβάνει η διατροφή τους;

Το «extreme» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της Γαλλίδας. Αποφεύγουν τις αυξομειώσεις βάρους, γιατί προκαλούν απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και τις τροφές που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό, πέρα από «κενές» θερμίδες, όπως τα γλυκά, το αλκοόλ, τα τηγανιτά κ.ά.

Αντίθετα, το διαιτολόγιό τους περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη C και ψευδάργυρο, τα οποία ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα δέρμα ελαστικό και άψογο! Αυτά συμβουλεύει η διακεκριμένη διατροφολόγος Rania Batayneh, συγγραφέας του “The One One One Diet”.

Do it like a French girl!

Διαβάστε επισης: Τα διακοσμητικά items που θα συναντήσει κάποιος μόλις μπει στο διαμέρισμα μιας Γαλλίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ