ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Τραγουδώντας για τη γυναίκα» Απολαυστική & με πολλαπλά μηνύματα η εκδήλωση για τα 4 χρόνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών στο Ρωμ. Ωδείο

6
2769

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια πολύ ξεχωριστή μουσικοθεατρική εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδιοργάνωσαν απόψε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω και ο ΔΟΠΑΒΣ στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2017 στο ΡωμαϊκόΩδείο.

Αρχικά παρουσιάστηκε ένα μουσικό αφιέρωμα για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Κέντρου με τίτλο:«Τραγουδώντας για τη γυναίκα………» στο οποίο έλαβαν μέρος κατά σειρά εμφάνισης: Ο Θύμιος Καραγιάννης, ο Κώστας Ανδρουλής και ο Δημήτρης Τσαρουχάκης σε ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Ο μαέστρος Τσαμπίκος Καματερός και η Πόπη Ξυλουρά σε έντεχνο και ροκ πρόγραμμα και τέλος ο Τσαμπίκος Καματερός και η Σίσυ Καραθάνου (η οποία είναι και ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής) σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα έντεχνων τραγουδιών για τη γυναίκα.

Εκ μέρους του Κέντρου συμβουλευτικής, πέρα από τα επιστημονικά στελέχη τα οποία ευχαρίστησαν θερμά όλες και όλους τους παριστάμενους καθώς και τους συντελεστές της εκδήλωσης, η νόμιμη εκπρόσωπός του, Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη τόνισε μεταξύ άλλων: Ότι η γυναίκα είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι. Η βία κατά των γυναικών είναι εδώ. Ένα θέμα που καίει, που πονάει, που συμβαίνει γύρω μας, δίπλα μας, στην εργασία μας, στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας. Οι γυναίκες εξακολουθούν να στιγματίζονται, να στοχοποιούνται, να ενοχοποιούνται και ενίοτε να τιμωρούνται για το γεγονός ότι είναι απλά γυναίκες. Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει και στην Κω, όπως καταμαρτυρούν τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από το κέντρο εδώ και τέσσερα χρόνια. Από την τότε πολιτικά υπεύθυνη για το κέντρο κα Ρούφα Ιωάννα, αλλά και τα πρώην στελέχη κυρίες Μελίνα Παναγιωτοπούλου και Χριστίνα Φακίνου μαζί με την κα Ειρήνη Πορή, οι οποίες πλέον δεν είναι στην Κω. Από τα σημερινά νέα στελέχη μαζί με την κα Σίσυ Καραθάνου. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να προσφέρει υποστήριξη και ουσιαστική βοήθεια σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών. Τα τελευταία χρόνια δε υλοποίησε και νέες δράσεις, όπως η υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού, αλλά και πρόγραμμα εμψύχωσης γυναικών τρίτης ηλικίας. Το κέντρο συμβουλευτικής είναι εδώ για όλες όσες τόλμησαν, μίλησαν και άλλαξαν τη ζωή τους, αλλά και για σένα που ακόμα δεν τόλμησες είτε γιατί ντρέπεσαι, είτε γιατί φοβάσαι και διστάζεις να μιλήσεις. Σε εσένα όλοι μαζί απόψε σου λέμε: Μίλησε τώρα, σπάσε τη σιωπή γιατί δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη».

Τέλος ομάδα κοριτσιών από την Θεατρική σκηνή Β’ του Θεατρικού Εργαστηρίου Κω έκλεισαν την εκδήλωση, επίσης καταχειροκροτούμενες, με ένα πολύ χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό δρώμενο  «σπάσε τη σιωπή!»

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟ

  2. το κεντρο συμβουλευτικης ειναι πολυ σοβαρο εργο του ΟΡΑΜΑΤΟΣ και συγκεκριμενα της ΡΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑΣ.Ευτυχως λοιπον που αφησαν αρκετα εργα παρακαταθηκη και εχει να ασχολειται η σημερινη Δημοτικη Αρχη.

  3. Εξαιρετικές ερμηνείες και επιλογές τραγουδιών. Πολύ όμορφη βραδιά. Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε επιτέλους στην ίση μεταχείριση των ανθρώπων.

  4. Η εκδήλωση ανοργάνωτη, για αρκετή ώρα δίχως φώτα και μετά με τα φώτα ένα στρογγυλό φως έβγαζε φωτάκια λες και είμασταν σε ντισκο. Απορώ με την αρχαιολογία πως επέτρεψε να στηθεί τέτοιο σίδερο στο θεατράκι. Εξαίρεση η ωραία φωνή της κας Καραθάνου.

  5. Ωραία τραγούδια, πολύ όμορφα παιγμένα και τραγουδισμένα… κρίμα που δεν είχε πολύ κόσμο, κι ας ήταν δωρεάν. Ενώ την επόμενη, όλες οι ψωνάρες έτρεξαν να τα σκάσουν για να ακούσουν το Ρέμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ