Μάχη της Μπεκατώρου να σώσει το σπίτι της!

0
857

Η λαμπερή παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 στα «σαγόνια» τράπεζας

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Τη γη κάτω από τα πόδια της έχει χάσει η παρουσιάστρια του τηλεπαιχνιδιού «Still standing» στον ΑΝΤ1 Μαρία Μπεκατώρου, καθώς το σπίτι της φέρεται ότι έχει πέσει στα «σαγόνια» της Alpha Bank!

Το διαμέρισμα των 163 τ.μ. στον Χολαργό που κληρονόμησε από τον πατέρα της έγινε η αιτία για τη γνωστή παρουσιάστρια να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια. Η αγαπημένη ξανθιά της ελληνικής τηλεόρασης και η μητέρα της Αννέτα κατέθεσαν αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για να αρθεί η υποθήκη του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το χρέος προς την τράπεζα για το επίμαχο ακίνητο έχει εξοφληθεί!

Το πολυτελές διαμέρισμα με τα τρία υπνοδωμάτια, την κουζίνα-καθιστικό, τον χώρο υποδοχής, το γραφείο, τα δύο μπάνια, την αποθήκη, τον ημιυπαίθριο χώρο και τις βεράντες αγοράστηκε από τους γονείς της παρουσιάστριας το 1992 με προσημείωση υποθήκης ύψους 21.500.000 δραχμών (63.096,11 ευρώ) και συμπληρωματική προσημείωση υποθήκης ύψους 8.000.000 δραχμών (23.477,62 ευρώ) το 1995.

Οπως αναφέρεται διεξοδικά στην αγωγή, «το ανωτέρω διαμέρισμα περιήλθε στην ιδιοκτησία του Σπυρίδωνος Μπεκατώρου του Αναστασίου και της Αννέτας, τέως συζ. Σπυρίδωνος Μπεκατώρου, κατ’ ισομοιρία και εξ αδιαιρέτου, ήτοι κατά ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου στον καθένα, δυνάμει του υπ’ αριθμόν 39333/26/7/1990 Πωλητηρίου Συμβολαίου του συμβολαιογράφου Αθηνών (…) νομίμως μεταγεγραμμένου στα βιβλία μεταγραφών του υποθηκοφυλακείου Αγίας Παρασκευής (…)»

Το 2007 ο πατέρας της παρουσιάστριας μεταβίβασε με συμβόλαιο γονικής παροχής το ποσοστό του στην κόρη του και, όπως αναφέρεται στην αγωγή, «ως εκ τούτου η α΄ (Μαρία Μπεκατώρου) και β΄ (Αννέτα Μπεκατώρου) εξ ημών είμαστε συγκύριες, συγκάτοχοι και συνομείς του ανωτέρω διαμερίσματος κατ’ ισομοιρία και εξ αδιαιρέτου…».

Μόνο που το συγκεκριμένο ακίνητο μετατράπηκε σε «αγκάθι» για τη γλυκιά πάρουσιαστρια!

Ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου 2014, η Μαρία και η μητέρα της αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς, ενώ όπως υποστηρίζουν στην αγωγή που κατέθεσαν, είχαν εξοφληθεί οι οφειλές τους προς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η τράπεζα αρνούνταν να άρει τις δύο υποθήκες. «Επειδή οι ανωτέρω οφειλές προς την εναγομένη τράπεζα έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς. Επειδή η εναγομένη δεν συναινεί στην εξάλειψη των παραπάνω υποθηκών. Επειδή είναι προφανές το έννομο συμφέρον μας για να εξαλειφθούν οι προαναφερόμενες υποθήκες από το ως άνω ακίνητο ιδιοκτησίας μας και συντρέχει νόμιμη περίπτωση να διαταχθεί η εξάλειψη των άνω υποθηκών» επισημαίνουν οι ενάγουσες ζητώντας να γίνει δεκτή η αγωγή και να διαταχθεί το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο Αγίας Παρασκευής να προβεί στην εξάλειψη των υποθηκών.

Χθες είχε προσδιοριστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η συζήτηση της επίμαχης αγωγής, ωστόσο ούτε η παρουσιάστρια με τη μητέρα της ούτε και το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα παρέστησαν στο δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ