Ο άγιος Πορφύριος ένωσε Ψάλτη και Παπουτσή

0
483
Αποκάλυψη που συγκλονίζει από την κόρη του αξέχαστου πρωταγωνιστή Μαρία!

 Τι συνέβη λίγο πριν το τραγικό φινάλε των δύο πρωταγωνιστών και φίλων που νικήθηκαν από τον καρκίνο

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μια εικόνα του αγίου Πορφυρίου ένωσε την Τζέσυ Παπουτσή και τον Στάθη Ψάλτη λίγο πριν από το τραγικό φινάλε της ζωής τους. Με μια συγκλονιστική αποκάλυψη η κόρη του αξέχαστου κωμικού, Μαρία Ψάλτη, αποχαιρετάει σήμερα μέσω της «Εspresso» την αγαπημένη Τζέσυ, η οποία έπεσε και αυτή θύμα του «τέρατος» του καρκίνου, όπως και ο πατέρας της τον Απρίλιο του 2017.

«Η Τζέσυ δεν ήθελε να πεθάνει ο μπαμπάς μου. Ηταν πολύ φίλοι από τη δεκαετία του ’80. Κι επειδή πίστευε πολύ στον Θεό, όταν έμαθε ότι ήταν άρρωστος, έστειλε στο νοσοκομείο μια εικόνα του αγίου Πορφυρίου για να τον φυλάει» είναι τα πρώτα λόγια που μας λέει συγκινημένη η Μαρία. Λόγια πονεμένα, γεμάτα αγάπη για δύο ανθρώπους που λάτρεψε ο ελληνικός λαός.

Ηταν Φεβρουάριος του 2017 όταν η «Espresso» έφερε στο φως της δημοσιότητας την άσχημη είδηση για την άνιση μάχη του Στάθη Ψάλτη με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός, καταβεβλημένος ήδη από την αρρώστια του, νοσηλεύεται στον «Αγιο Σάββα», ενώ συγκλονισμένοι οι δικοί του άνθρωποι προσεύχονται να τα καταφέρει.

Ετρεχαν δάκρυα

«Η Τζέσυ ούτε στιγμή δεν πίστεψε ότι ο μπαμπάς μου, ο οποίος ήταν η πηγή της χαράς, δεν θα τα κατάφερνε. Ηξερε ότι ο Στάθης πίστευε πολύ στον Θεό, το ίδιο κι εκείνη άλλωστε. Η ίδια γνώριζε από τότε για την αρρώστια της. Εστειλε λοιπόν τον σύζυγό της, τον Γιάννη Μανιό, στο νοσοκομείο. Είδε τον μπαμπά μου στο κρεβάτι. Είχε βουρκώσει, θυμάμαι. Εβγαλε ο Γιάννης από την τσάντα μια μικρή εικόνα του αγίου Πορφυρίου και είπε του μπαμπά μου: “Στάθη, αυτό σου το στέλνει η Τζέσυ. Θέλει να το βάλεις πάνω από το προσκεφάλι σου”. Ο μπαμπάς μου πήρε στα χέρια του τη μικρή εικόνα του αγίου Πορφυρίου. Τη φίλησε, χαμογέλασε, σκούπισε τα μάτια του που έτρεχαν δάκρυα, και του απάντησε: “Να πεις στην Τζέσυ μου ότι δεν θα τη βάλω πάνω από το κεφάλι μου. Εδώ θα τη βάλω”. Και τοποθέτησε την εικόνα στο μέρος της καρδιάς του θέλοντας να της δείξει πόσο την αγαπούσε» εξομολογείται η Μαρία στην «Espresso» και η φωνή της «σπάει» από τη συγκίνηση.

Μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του Στάθη Ψάλτη ο Γιάννης Μανιός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ούτε η Μαρία, η οποία υπήρξε μάρτυρας του συγκινητικού περιστατικού. Εκλαψαν και οι δύο με αναφιλητά. Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Τζέσυς Παπουτσή η Μαρία Ψάλτη ένιωσε τεράστια θλίψη.

«Δεν θα μπορέσω να ξεπεράσω εύκολα τον χαμό της. Δεν πήγα στην κηδεία, γιατί δεν ήθελα να την αποχαιρετήσω. Για μένα ζει, όπως και ο μπαμπάς μου» μας λέει. Τη ρωτήσαμε πότε είχε πρωτογνωρίσει την αγαπημένη συνάδελφο και φίλη του πατέρα της.

«Από τη δεκαετία του ’80. Ο μπαμπάς είχε παίξει αναρίθμητα έργα με την Τζέσυ. Αργότερα, με τον πρώτο της σύζυγο, τον Θάνο Καληώρα, και τη μητέρα μου, την Κάτια Κυβέλου, έβγαιναν πολύ έξω και έκαναν παρέα. Τώρα η Τζέσυ πήγε να τον συναντήσει στον… θίασο του ουρανού. Της ζήτησα νοερά να του στείλει χαιρετίσματα εκεί όπου είναι πλέον και οι δύο» ανέφερε και τα μάτια της γέμισαν δάκρυα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ