Ποιοι γάζωσαν τον σύζυγο της Καρύδα | Το «σκοτεινό» παρελθόν του Αυστραλού

0
562

Η βεντέτα του Γιάννη Μακρή με τους «βασιλιάδες του clubbing» και τα σχέδια για «χρυσές» μπίζνες στη Μύκονο
❱❱ Φως στις έρευνες ίσως ρίξει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι του νεκρού επιχειρηματία, στο Πανόραμα της Βούλας

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Το σκοτεινό παρελθόν του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στην Αυστραλία ίσως τον ακολούθησε και στην Ελλάδα για να ξεπληρώσει παλιά χρωστούμενα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν το ενδεχόμενο να πλήρωσε τη βεντέτα που είχε ανοίξει πριν από χρόνια με «φαμίλια» Λιβανέζων, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία να κρύβονται συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των security.

Συγκεκριμένα, ερευνάται η πιθανότητα η γραμμή του αίματος να οδηγεί στα υπέρογκα ποσά που διακινούνται κάθε καλοκαίρι στα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου, που, όπως φαίνεται, δεν ήταν μόνο ο τόπος όπου επέλεξε να παντρευτεί την καλλονή σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Μακρής μελετούσε την είσοδό του στην καρποφόρα αγορά του κοσμοπολίτικου νησιού, μέσω της εταιρίας φύλαξης προσώπων και χώρων που είχε δημιουργήσει. Δεν αποκλείεται, επομένως, κάποιοι που λυμαίνονται τη «νύχτα» και δεν διστάζουν να καταφύγουν σε αιματηρές μεθόδους για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους να θέλησαν να βγάλουν από τη μέση έναν δυνάμει ανταγωνιστή.

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Τόσο ο Γιάννης Μακρής, γνωστός και ως «Αυστραλός», όσο και η οικογένειά του είχαν πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τη μαφία των ναρκωτικών και με αυτήν της «νύχτας» στην Αυστραλία, όπου διέμεναν πολλά χρόνια. Οπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στο Σίδνεϊ, το 2011 ο πατέρας του είχε κατηγορηθεί για την κατοχή μεγάλης ποσότητας λαδιού με το οποίο θα κατασκεύαζαν το δυνατό ναρκωτικό ICE -κάτι σαν συνθετική κοκαΐνη-, η αξία του οποίου θα έφτανε τα 13.000.000 δολάρια! Ο 82χρονος Ελληνας εξ Αιγύπτου και πρώην επαγγελματίας τραγουδιστής είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες όταν ο άλλος γιος του, ο Αλεξ, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, λέγοντας ότι είχε παραπλανήσει τον πατέρα του σχετικά με τη μεταφορά της πρόδρομης ναρκωτικής ουσίας.

Ωστόσο, η οικογένεια Μακρή απασχολούσε τις Αρχές της Αυστραλίας από το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα της με τους «βασιλιάδες του clubbing», τη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ από τον Λίβανο. Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ, ενώ παράλληλα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τη Roxy Jacenko, γνωστή και ως «γκουρού των PR» λόγω της εταιρίας δημοσίων σχέσεων Sweaty Betty PR που ίδρυσε το 2004, όταν ήταν μόλις 24 ετών.

Το 2010 απέκτησε το δικό της reality, ενώ πιο γνωστή έγινε το 2013 από τη συμμετοχή της στο «Celebrity Apprentice». Ο δεσμός του Ελληνα επιχειρηματία με την εντυπωσιακή χορεύτρια είχε άδοξο τέλος, όταν ο Μακρής μπήκε στη φυλακή για διακίνηση κοκαΐνης τον Σεπτέμβριο του 2005. Είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια και τρεις μήνες.

Η Roxy παντρεύτηκε στη συνέχεια τον επενδυτή Ολιβερ Κέρτις, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 για εσωτερική πληροφόρηση και αποφυλακίστηκε το 2017, ενώ ήταν καλεσμένη στον γάμο του μεγαλύτερου αδελφού του Γιάννη, Αλεξ Μακρή, και της Τζέσικα Ινγκαμ, της «χρυσής κληρονόμου των κοτόπουλων» και εγγονής του Τζακ Ινγκαμ, αδελφού του Αυστραλού μεγιστάνα πτηνοτρόφου Μπομπ. Ο γάμος και η γαμήλια δεξίωση που ακολούθησαν στο Σίδνεϊ σε στιλ «Υπέροχου Γκάτσμπι» κόστισαν 300.000 ευρώ και αποτέλεσαν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ωστόσο, δημοσιεύματα στη χώρα των καγκουρό αναφέρουν ότι το περασμένο καλοκαίρι το ζευγάρι τράβηξε χωριστούς δρόμους.

Για άγνωστους λόγους διακόπηκε βιαίως και ο συνεταιρισμός του Μακρή με τον Ιμπραχίμ. Το 2009 ο αδελφός του Φαντί Ιμπραχίμ, Τζον, έπεφτε βαριά τραυματισμένος από καταιγισμό πυρών που είχε εξαπολύσει εναντίον του ένας άγνωστος άνδρας.

Τότε κατηγορήθηκε ο Γιάννης Μακρής για συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως ποτέ να βρεθούν επαρκή στοιχεία για την προσαγωγή του στο δικαστήριο. Την ίδια χρονιά κατηγορήθηκαν και τα αδέλφια Ιμπραχίμ για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, όμως τελικά αθωώθηκαν στο δικαστήριο. Ο Γιάννης Μακρής συναντήθηκε τυχαία με μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ το 2010 στον χώρο των VIP γνωστού κλαμπ στη Μύκονο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σύρραξη μέσα στο κατάστημα και οι πελάτες να τρέχουν αλλόφρονες για να προφυλαχθούν από τα «ιπτάμενα» αντικείμενα.

Η δολοφονία του έξω από τη βίλα του στη Βούλα όπου διέμενε με την ξανθιά καλλονή σύζυγό του και παίκτρια του reality μόδας «My style rocks» Βικτώρια Καρύδα είναι πλέον πρώτο θέμα στα αυστραλιανά ΜΜΕ. Με χαρακτηριστικό τίτλο «Notorious Sydney underworld figure John Macris has been shot dead in Athens» ( Ο Γιάννης Μακρής, ξακουστή φιγούρα του υποκόσμου του Σίδνεϊ, δολοφονήθηκε στην Αθήνα) αναφέρονται στον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία και τις εργασίες του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso» πριν από περίπου δύο χρόνια κλιμάκιο αστυνομικών από την Αυστραλία είχε έρθει στην Αθήνα και είχε ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για τις κινήσεις του Γιάννη Μακρή στη χώρα μας. Το τελευταίο διάστημα ο 46χρονος έκανε κινήσεις να επεκταθεί επιχειρηματικά στη νύχτα της Μυκόνου μέσω της εταιρίας φύλαξης που διατηρούσε, εκμεταλλευόμενος το κενό που είχε δημιουργηθεί από τη δολοφονία πρώην ΕΚΑΜίτη, ο οποίος είχε αναλάβει αποκλειστικά την προστασία των νυχτερινών κέντρων.

Ωστόσο η νύχτα της Μυκόνου είναι σκληρή, καθώς καθημερινά διακινούνται υψηλά χρηματικά ποσά και τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Επομένως, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο αυτές οι κινήσεις του Μακρή να ενόχλησαν συμφέροντα της νύχτας, που ίσως μίσθωσαν επαγγελματίες πιστολέρο για να βγάλουν από τη μέση έναν μελλοντικό σοβαρό «παίκτη» στα λημέρια τους.

Ξεκαθάρισμα

Ετσι κι αλλιώς, η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιάννη Μακρή έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης ενέργειας, ενώ οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να εντάσσεται στο στενό πλαίσιο του αιματηρού ξεκαθαρίσματος που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στα κυκλώματα τις νύχτας.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι λιγοστά και ουσιαστικά ψάχνουν στα τυφλά. Κάποιο φως στις έρευνες, έστω αμυδρό, ίσως ρίξει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι του δολοφονημένου επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, το οποίο έχει καταγράψει τη σκηνή του εγκλήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που διαρρέουν με το σταγονόμετρο, δυστυχώς το υλικό δεν είναι αξιοποιήσιμο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Σύμφωνα με την κατάθεση στην Ασφάλεια μάρτυρα ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως μετά άκουσε τον ήχο μιας μοτοσικλέτας που απομακρυνόταν από το σημείο. Οπως διαπιστώθηκε, το θύμα δέχτηκε έξι πυροβολισμούς, ενώ τέσσερις κάλυκες βρέθηκαν στο έδαφος δίπλα στο αυτοκίνητο μάρκας smart. Τρεις από τις βολίδες έπληξαν τον Γιάννη Μακρή, δύο στο στήθος και μία στην πλάτη.

 

Η εμπλοκή Σπηλιωτόπουλου στην εταιρία security

Νέες πτυχές ανοίγουν στην υπόθεση της επαγγελματικής εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ύστερα από τη δημοσιοποίηση επίσημων εγγράφων ότι στην εταιρία φύλαξης και καθαρισμών που συμμετείχε, ήταν επίσης μέτοχος και συνεταίρος ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να έχει καταθέσει το ποσό των 40.000 ευρώ στο αρχικό κεφάλαιο, ενώ ο 46χρονος Γιάννης Μακρής συμμετείχε με 70.000 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη σύνθεση της εταιρίας My services Supporting Solutions Ανώνυμη Εταιρία Προσωρινής Απασχόλησης.

Ανακοίνωση

Μετά τον θόρυβο, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποχώρησε τις πρώτες μέρες από την εταιρία, χωρίς καν να καταβάλει το ποσοστό του: «Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρίας τη 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Απεχώρησα αμέσως από το διοικητικό συμβούλιο μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών και γι’ αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρίας με την υπογραφή μου». Ο πρώην υπουργός συμπληρώνει μάλιστα: «Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο, ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρίας».

Οπως και να έχει, η ειρωνεία της μοίρας είναι ότι για τη μέρα της δολοφονίας είχαν σταλεί προσκλήσεις για τα εγκαίνια ενός νέου σταθμού της εταιρίας στη Γλυφάδα, με ώρα προσέλευσης 19.30! Και ενώ οι καλεσμένοι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν, σχεδόν ταυτόχρονα στη Βούλα ο Γιάννης Μακρής έπεφτε νεκρός, γαζωμένος από σφαίρες.

Πηγή: espressonews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ