ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η σιωπή της Μαίρης Λίντα στο Γηροκομείο Αθηνών….

0
1503

Στο Γηροκομείο Αθηνών η μούσα του Μανώλη Χιώτη 
❱❱ Τι εξομολογείται η κόρη της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού

Από τον

ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Στο Γηροκομείο Αθηνών η Μαίρη Λίντα… Ενα σύνθετο πρόβλημα υγείας ανάγκασε την κόρη της Εύα Θεοχάρη να τη μεταφέρει στο ίδρυμα της λεωφόρου Κηφισίας, όπου βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Η «Espresso», με σεβασμό στο πρόσωπο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, βρέθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών και κατέγραψε την αγάπη που δείχνει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό στο πρόσωπο της «μούσας» του Μανώλη Χιώτη, η οποία έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική της ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και πλέον ζει το προσωπικό δράμα της.

Τρίτη, ώρα 11 το πρωί. Η Μαίρη Λίντα με τη συνοδεία των υπαλλήλων του ιδρύματος έχει μεταφερθεί στη μεγάλη αίθουσα για να απολαύσει μια χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που έχει στήσει ένα σχολείο, προκειμένου να διασκεδάσει τους φιλοξενουμένους του ιδρύματος.

Οι παιδικές φωνές πλημμυρίζουν την αίθουσα και τα χειροκροτήματα τόσο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού όσο και των άλλων τροφίμων στο ίδρυμα είναι παρατεταμένα. Λίγη ώρα αργότερα, με τη συνοδεία πάλι των υπαλλήλων και ενώ η παιδική γιορτούλα έχει ολοκληρωθεί και οι ψυχές των ηλικιωμένων ανθρώπων την έχουν αγκαλιάσει, μεταφέρεται και πάλι στο ανακαινισμένο κτίριο «Ολγα» στο δωμάτιο 35, εκεί όπου φιλοξενείται πλέον, για να «βυθιστεί» και πάλι στη δική της σιωπή.

Ολοι μέσα στο ίδρυμα έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία ερμηνεύτρια που με τα τραγούδια της μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ρωτάμε έναν από τους υπαλλήλους για την υγεία της. «Πάει πολύ καλύτερα και προσπαθεί να είναι χαμογελαστή. Εχει μεγάλη δύναμη ψυχής» μας λέει με χαμόγελο, λίγο πριν της προσφέρουν το μεσημεριανό γεύμα. Η πόρτα του δωματίου δεν αναφέρει το όνομά της, θέλοντας έτσι να την προστατέψουν από επισκέψεις άλλων τροφίμων, που μπορεί να την κουράσουν. Το ίδιο επιθυμούμε κι εμείς, γι’ αυτό και αποχωρούμε.

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, εκτός από την κόρη της, η αγαπημένη καλλιτέχνιδα δέχεται και τις επισκέψεις παλιών συνεργατών της. Μάλιστα, την επιθυμία να πάει να τη δει έχει εκφράσει σε δικό της άνθρωπο και ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος στενοχωρήθηκε πολύ μόλις πληροφορήθηκε τα νέα της μεταφοράς της στο ίδρυμα της λεωφόρου Κηφισίας.

Λίγη ώρα αργότερα επικοινωνούμε με την Εύα Θεοχάρη, το μοναχοπαίδι της, που απέκτησε η Μαίρη Λίντα από τον γάμο της με τον Αλέξανδρο Θεοχάρη, η οποία μας μιλά για τους λόγους φιλοξενίας της μητέρας της στο Γηροκομείο Αθηνών.

«Δεν υπάρχει κάτι να δηλωθεί… Ολα παίζονται μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται. Θα πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να δούμε πώς θα μπορέσει να κινηθεί από εκεί και πέρα. Παρακολουθείται από γιατρούς και όλα θα πάνε καλά» μας καθησυχάζει. Οταν της ζητάμε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μητέρας της, ευγενικά αρνείται…

«Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Οταν υπάρξει κάτι άλλο, άξιο αναφοράς, θα έχετε και κάποια ενημέρωση. Ελπίζουμε το ταχύτερο δυνατό να μπορέσει να είναι πίσω στη βάση της, σε όλα αυτά που έκανε».

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Μαίρη Λίντα ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα υγείας: το 2015 χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο ισχίο της, ενώ πριν από τρεις εβδομάδες, όπως πρώτη είχε γράψει η «Espresso», ο Διονύσης Σαββόπουλος ανακοίνωσε τη ματαίωση των εμφανίσεων της σπουδαίας ερμηνεύτριας στο πλευρό του, στο ανακαινισμένο Αλσος του Πεδίου του Αρεως, πάλι λόγω προβλημάτων υγείας.

Πηγή: espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ