Τάκης Μόσχος: Με δύο εγκεφαλικά ο «ήρωας» της «Γλυκιάς συμμορίας»

0
541

Με διπλό εγκεφαλικό νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο ο ήρωας της «Γλυκιάς συμμορίας» Τάκης Μόσχος

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Δύσκολες ώρες για τον Τάκη Μόσχο… Ο πρωταγωνιστής της θρυλικής ταινίας «Γλυκιά συμμορία» του ’80 με τη σκηνοθετική σφραγίδα του αείμνηστου Νίκου Νικολαΐδη εδώ και περίπου 20 μέρες νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο, χτυπημένος από διπλό εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο 68χρονος σήμερα ηθοποιός, που έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλές και αξιόλογες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, βρίσκεται σε έναν θάλαμο επτά ατόμων και, όπως μας μετέφεραν οικεία του πρόσωπα, η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

«Ο Τάκης έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, δίνοντας μεγάλες μάχες. Ελπίζουμε και τώρα να βγει νικητής και να είναι κοντά μας πιο δυνατός» μας λέει άτομο από το περιβάλλον του.

Τα ναρκωτικά

Στο παρελθόν ο ηθοποιός είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα του εθισμού του στα ναρκωτικά και όσα δύσκολα έζησε όντας χρήστης. Ευτυχώς, αυτή η μεγάλη περιπέτεια που έζησε, που του κόστισε επαγγελματικά αλλά και στην υγεία του, έληξε φεύγοντας από την Αθήνα και βρίσκοντας καταφύγιο στη Σκόπελο.

«Καταρχάς για ποιον Τάκη θέλεις να μιλήσουμε; Τον προηγούμενο, τον παλιότερο; Ποιον; Υπάρχουν πολλοί; Τουλάχιστον τρεις. Κι ο ένας συνυπήρχε με τον άλλον κατά εποχές. Η προηγούμενη κράτησε πολύ. Είχε πολλή ανησυχία, έκσταση, υπερβολή. Τώρα ζω στη Σκόπελο, με ησυχία, ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση» είχε πει σε συνέντευξή του το 2012 στην εφημερίδα «Το Εθνος», όπου αποκάλυψε ότι πάλεψε και με τον καρκίνο! «Υπάρχει και μια ενδιάμεση (σ.σ.: περίοδος) γεμάτη αρρώστια, νοσοκομεία, ζητήματα ζωής και θανάτου. Πέρασα δύο χρόνια μ’ αυτά. Πρώτα χημειοθεραπείες, τις οποίες αποφάσισα να σταματήσω μετά το φευγιό μου. Αλλά είμαι τυχερός, κι από αυτό γλίτωσα. Ή τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό αλλάζει τον άνθρωπο συθέμελα. Ναι, τον αλλάζει πάρα πολύ. Μου ήρθε εντελώς ξαφνικά και με βρήκε τελείως απροετοίμαστο. Καθώς τα τελευταία χρόνια δεν δούλευα συχνά, ήμουν άφραγκος. Αλλά λειτούργησε ένα ένστικτο και μια αυτοσυντήρηση και τη σκαπούλαρα κι από εκεί. Τα παράτησα όλα κι έφυγα στη βόρεια Εύβοια σε έναν φίλο, άραξα, και σιγά σιγά συνήλθα…» είχε πει.

Ο Τάκης Μόσχος, που δεν θεώρησε ποτέ ότι έγινε σταρ -μάλιστα, χαρακτήριζε τον εαυτό του «αντι-αστεράκι»-, έχει παίξει σε ξεχωριστές παραγωγές, όπως οι ταινίες «Αγγελος», «Ηταν ένας ήσυχος θάνατος», «Βίος και Πολιτεία», «Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», «Τα παιδιά του Κρόνου» και άλλες. Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, κι εκεί η συμμετοχή τους σε αγαπημένες σειρές είναι πλούσια, «Κάμπινγκ», «Ανατολικός άνεμος» «Η Μανιάτισσα», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Σαμπουάν», ενώ συμμετείχε και σε διάφορα επεισόδια του «Τμήματος Ηθών» και της «Ανατομίας ενός εγκλήματος».

Πηγη: espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ