Μανώλης Σαρρής: Ποιος είναι ο νικητής του MasterChef 3 (vids)

0
220
Αναλυτικά, όλα όσα έγιναν στην ανακοίνωση του αποτελέσματος του MasterChef 3

Η κούρσα του τελικού ανέβασε επικίνδυνα τον υδράργυρο στην κουζίνα του MasterChef κορυφώνοντας την αγωνία των δύο υποψήφιων, αλλά και των κριτών, των συμπαικτών τους, των οικογενειών τους και φυσικά των τηλεθεατών. Με συνολική βαθμολογία 40/37 ο μεγάλος νικητής του φετινού MasterChef αναδείχθηκε ο Μανώλης Σαρρής, ο οποίος κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ, ενώ η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη πήρε τα 10.000 ευρώ.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για μία ακόμη χρονιά, έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, «τσέκαραν» τις γνώσεις και τις τεχνικές τους και είχαν τη χαρά αλλά και την αγωνία, να απολαύσουν το γευστικό αποτέλεσμα στα πιάτα τους.

Διαβάστε επίσης: Νικητής MasterChef 3 – Μανώλης Σαρρής: Ειλικρινής, αλλά με «μαγειρική έπαρση»

Η Σπυριδούλα και ο Μανώλης έβαλαν τα δυνατά τους σε μια επίπονη αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη δοκιμασία, οι δύο παίκτες ταξίδεψαν στην Ισπανία και κλήθηκαν ν’ αντιγράψουν τρία πιάτα του σεφ Paulo Airaudo, ο οποίος μόλις επτά μήνες από το άνοιγμα του εστιατορίου «Amelia» ανταμείφθηκε με ένα αστέρι Michelin.

Οι δύο φιναλίστ έπρεπε να δημιουργήσουν ένα υψηλής αισθητικής αλλά και παρασκευών πιάτο. Επρόκειτο για ένα πιάτο με χτένια κονσομέ με μήλο και μάραθο που είχε δημιουργήσει ένας από τους καλύτερους Ισπανούς chef. Επίσης, έπρεπε να δημιουργήσουν μέσα στον χρόνο που τους δόθηκε άλλα δύο πιάτα, ένα με βασικό υλικό το μπαρμπούνι και ένα ακόμα ως επιδόρπιο που ήταν παγωτό ρούμι με χαβιάρι και αβοκάντο.

Νικητής στη δοκιμασία της Ισπανίας, ήταν ο Μανώλης Σαρρής με 9/10, ενώ η Σπυριδούλα πήρε 7/10.

Στη δεύτερη δοκιμασία, οι δύο παίκτες κλήθηκαν σε μια μαραθώνια διαδικασία, προκειμένου να παρουσιάσουν στους κριτές ένα δικό τους μενού. Ένα αναβαθμισμένο, επιπέδου MasterChef, ολοκληρωμένο μενού degustation, αποτελούμενο από έξι διαφορετικά πιάτα, με σκοπό να κάνουν τη διαφορά.

Και οι δύο διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσπάθησαν να βγάλουν εις πέρας τη συγκεκριμένη δύσκολη δοκιμασία. Δυστυχώς, όμως, ο Μανώλης δεν πρόλαβε να ετοιμάσει έξι πιάτα, αλλά μόνο πέντε, ενώ η Σπυριδούλα σ’ ένα από τα πιάτα της, ξέχασε να βγάλει τα κουκούτσια από τα σταφύλια που είχε χρησιμοποιήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ