«Πόλεμος» Μαρίας-Ελένης Λυκουρέζου με την αδελφή της Μάρθα Κουτουμάνου για το σπίτι της Ζωής Λάσκαρη -Τα εξώδικα

0
733

Αγιάτρευτες πληγές ανάμεσα στις κόρες της Ζωής Λάσκαρη φανέρωσε ο θάνατός της.

Η Ζωή Λάσκαρη δεν άφησε διαθήκη. Μοναδικοί κληρονόμοι της είναι οι κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, καθώς και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός δικηγόρος κατέθεσε δήλωση αποποίησης κληρονομιάς. Ετσι, η Μάρθα Κουτουμάνου με τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έμειναν οι μόνες εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της μεγάλης ηθοποιού. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» και της Ρομύνας Ξύδα, οι αδελφές, κόρες της Ζωής Λάσκαρη, έκαναν αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Ωστόσο, βρήκαν χρέη. Τα χρέη για το περίφημο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, ανέρχονται σε πάνω από 22.000 ευρώ, από τα κοινόχρηστα που δεν έχουν πληρωθεί.

Κάπως έτσι, Μάρθα Κατουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι της μητέρας τους. Ετσι και αλλιώς, το παλιό καλό κλίμα στην οικογένεια μοιάζει να διαλύθηκε μετά το θάνατο της σταρ, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου, Ζένια Μπονάτσου.

Τα πράγματα, όπως αποδεικνύεται είναι πιο άγρια ανάμεσα στις δύο αδελφές, από όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Η Μάρθα αρνείται να δώσει τα νέα κλειδιά του σπιτιού που έχει βγάλει γιατί μέσα υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα της Ζωής Λάσκαρη. Υποστηρίζει ακόμη ότι έχει πέσει θύμα κλοπής και διαμηνύει στην αδελφή της ότι «το σπίτι είναι διαθέσιμο να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, κατόπιν συνεννόησης μαζί μου». Η ίδια η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου άλλωστε, το τελευταίο διάστημα στις συνεντεύξεις της αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με την αδελφή της.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου δεν δέχεται τους ισχυρισμούς της αδελφής της και κάπως έτσι ξεκίνησε η ανταλλαγή εξωδίκων. Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν πριν από λίγες μέρες, η αίτηση δεν έγινε δεκτή και οι δύο αδελφές θα συναντηθούν στα δικαστήρια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα σε Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου κάλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο την αδελφή της Μάρθα Κουτουμάνου να της δώσει κλειδιά του σπιτιού της Ζωής Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη, προειδοποιώντας την ότι αν δεν το πράξει θα προβεί σε αντικατάσταση (σσ της κλειδαριάς).

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Μάρθα Κουτουμάνου απάντησε στην Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ότι το σπίτι δεν είναι αυτοσυντηρούμενο και τα χρήματα δεν φυτρώνουν σε κάποιο δέντρο. «Δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ σε χρέη που μας βαραίνουν… φρόντισε να μας προσδιορίσεις ποια θα είναι η συμμετοχή σου στα έξοδα του σπιτιού που τρέχουν», έγραφε στο εξώδικο η μεγάλη κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

Στις 7 Ιανουαρίου ήρθε η απάντηση της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου στην αδελφή της Μάρθα. «Ο πατέρας μας Αλέξανδρος κάλυπτε για περισσότερα από 40 χρόνια κάθε σου ανάγκη, πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι πώς ο πατέρας μας σου οφείλει έστω και ένα ευρώ», έγραφε στο εξώδικο εκείνο η μικρή κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Η τελευταία εξέλιξη στην ανταλλαγή εξωδίκων των αδελφών είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν στις 7 Απριλίου από την Μαρία Ελένη και μέσω των οποίων προτείνει να οριστεί ως προσωρινός διαχειριστής της περιουσίας της Ζωής Λάσκαρη ο επί χρόνια σύντροφός της Μάκης Σούλης για να διανείμει και στις δύο αδελφές όσα περιλαμβάνονται σε τραπεζική θυρίδα, αλλά και για να δείχνει το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη σε υποψήφιους αγοραστές.
Πηγή: iefimerida.gr –

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ