Χαρά Βέρρα: “Δεν θα επέτρεπα εγώ, ο Τρύφωνας να κοροϊδέψει την παράδοση”

0
640

Με 30 χρόνια στο ενεργητικό της, η δημοφιλής λαϊκοδημοτική μας τραγουδίστρια, Χαρά Βέρρα, ήρθε φέτος να μας εκπλήξει και μέσα από το Just2ofUs με μαθητή τον Τρύφωνα Σαμαρά.

Στο Mediaday μιλάει για την επιτυχία της όλα αυτά τα χρόνια, τα σουξέ της νέας γενιάς, τον Τρύφωνα Σαμαρά που στεναχωρήθηκε με την αυστηρή κριτική που άκουσε στο 2ο επεισόδιο του διαγωνισμού, ενώ δίνει δίκαιο και στην τετράδα των κριτών που δεν πρέπει να τους χαϊδεύουν συνέχεια τα αυτιά σε λάθη τους.

Χαρά, πως ξεκίνησε το δικό σου ταξίδι με την μουσική, υπήρχε κάποιος γονιός τραγουδιστής;
“Έχω ξεκινήσει το μουσικό ταξίδι από πάρα πολύ μικρή ηλικία, γιατί ο μπαμπάς μου ήταν τραγουδιστής. Παραδοσιακός δημοτικός τραγουδιστής. Έτσι ξεκίνησα και εγώ το ταξίδι στο χώρο αυτό”.

Έχεις συνεργαστεί με ογκόλιθους της μουσικής βιομηχανίας. Ξεχωρίζεις κάποια συνεργασία σου που θα ήθελες να επαναλάβεις;
“Έχω συνεργαστεί με πάρα πολύ μεγάλα λαϊκά ονόματα και δημοτικά. Μεγάλα ονόματα το τονίζω. Εύχομαι και πάλι να μου συμβεί. Έχω περάσει πολύ ωραία με Άντζελα Δημητρίου, Κατερίνα Στανίση, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Ζαφείρη Μελά.
Στα δημοτικά, επίσης, με Σοφία Κολλητήρη, Τασία Βέρρα. Θα ήθελα να συνεργαστώ και πάλι με αυτούς τους ανθρώπους. Παίρνω μαθήματα από αυτούς”.

Πως βλέπεις την νέα γενιά των τραγουδιστών που στηρίζονται περισσότερο σε σουξέ εφήμερα;
“Πρέπει να υπάρχει νέα γενιά. Άλλοι είναι καλύτεροι, άλλοι λιγότερο καλύτεροι. Η προσπάθεια μετράει. Μπορεί τώρα να είναι εφήμερο ένα σουξέ και στο μέλλον να είναι διαρκείας”.

Κουβαλάς πολλά χρόνια επιτυχημένης καριέρας πίσω σου. Αλήθεια πως πήρες την απόφαση να πας σε ένα διαγωνισμό σαν το Just2ofus;
“Έχω πάρα πολλά χρόνια, κοντεύω τα 30. Τώρα πως πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στο Just2ofUs. Με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος ο Κοκλώνης. Τον Νίκο τον συμπαθώ πολύ και με συμπαθεί πάρα πολύ. Έχουμε μία φιλία. Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και όταν μου είπε ότι θα έχω μαθητή τον Τρύφωνα Σαμαρά, εκεί είπα τι άλλες δυνάμεις έχω και τι άλλο μπορώ να βγάλω από μέσα μου. Όποτε δέχτηκα με πολύ χαρά και όντως μέχρι στιγμής περνάω πολύ καλά. Το απολαμβάνω”.

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο χαριτωμένος και γλυκός άνθρωπος είναι ο παρτενέρ σου, Τρύφωνας Σαμαράς,σε στεναχώρησε όλη αυτή η άδικη κριτική στον συνεργάτη σου;
“Ο Τρύφωνας είναι όντως πολύ γλυκός, πολύ καλό παιδί, πολύ καλή ψυχή και πολύ φιλότιμος. Στεναχωρήθηκε λίγο με την κριτική επιτροπή και εγώ στεναχωρήθηκα και ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση. Ένα μέρος είχε δίκαιο η κριτική επιτροπή, αλλά είχε δίκαιο και ο Τρύφωνας.
Σίγουρα ο Τρύφωνας δεν θα κορόϊδευε την παράδοση για κανέναν λόγο. Είμαι σίγουρη 100%. Δεν θα το επέτρεπα εγώ κάτι τέτοιο.
Τον Τρύφωνα τον αγαπάμε και τον λατρεύει όλος ο κόσμος γιατί είναι αυτός που είναι”.

Θεωρείς ότι η κριτική επιτροπή είναι ίσως πιο αυστηροί όχι μόνο με εσάς και με άλλα ζευγάρια που δεν τυγχάνουν να έρχονται από τον χώρο του θεάματος ή της υποκριτικής που κάνουν φωνητική;
“Η κριτική επιτροπή είναι λίγο αυστηρή κάποιες φορές. Μην ξεχνάμε εμείς δεν πήγαμε για να κριθεί η καριέρα μας, ένα σόου είναι και πόσο μάλλον αυτό το σόου είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Αλλά και αυτοί οι άνθρωποι κάτι πρέπει να πούνε. Δεν μπορούν να μας χαϊδεύουν τα αυτιά συνέχεια. Το λάθος πρέπει να το πούνε. Και όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά. Περνάω υπέροχα μαζί τους”.

Χαρά, ποιά είναι τα σχέδια σου; Έρχεται κάποια νέα επιτυχία σου;
“Σχέδια δεν κάνω. Αν έρθει κάποια επιτυχία θα το κρίνει ο κόσμος. Δόξα τω Θεώ έχω αρκετά τραγούδια. Ο κόσμος τα έχει αγαπήσει και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν έρθει κάτι καλώς να έρθει”.

Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε έκανε να φοβηθείς, αναθεώρησες κάποια πράγματα;
“Αισθάνθηκα λίγο περίεργα την πρώτη μέρα που άκουσα τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στο σπίτι. Δεν το ένιωσα μόνο εγώ αυτό, αλλά όλος ο κόσμος. Επειδή όμως από την φύση μου είμαι σπιτόγατος, μ’ αρέσει το σπίτι. Μ’αρέσουν οι δουλειές, ξυπνάω πολύ πρωί πριν χαράξει, ρυθμίζω τις δουλειές ανάλογα με το πρόγραμμα που έχω. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα να γυρίσουμε στην κανονικότητα μας. Μην ξεχνάμε πίσω από τους τραγουδιστές υπάρχουν μουσικοί, ηχολήπτες. Είναι πολύς ο κόσμος που ζεί από αυτήν την δουλειά και περιμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες να δουλέψουν σε πανηγύρια, συναυλίες. Να πάρουν το μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειες τους”.

Πηγή: https://mediaday.gr/interviews/chara-verra-den-tha-epetrepa-ego-o-tryfonas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ